mandag 18. mars 2019

Smelte sjokolade med fløte

Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Finhakk sjokoladen og smelt den.


Kok opp fløte og sukker og tøm halvparten over sjokoladen.

Rør det godt sammen med. Tilsett resten av fløten og rør kremen sammen. Pisk kremen forsiktig stiv og fyll den i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt litt sjokoladekrem på en tallerken.


Først vil sjokoladen smelte , så vil den klumpe seg og bli grynete, og så vil den smelte igjen. Både fargen og smaken kan minne om prim. Server rensede og delte jordbær med kald fløte , ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade.

Dynk bunnene med sjokolademelk. Legg gelé på det underste kakelaget ved å ta tak i plastfolien og flytte geléen over på kaken. Ha vaniljekrem på det neste kakelaget. Slik kan kaken godt stå over natten. Brekk i sjokoladen og la sjokoladen smelte i fløten.


Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.


Det kan lønne seg å bruke vannbad: Kok opp vann i én stor kjele. Ha sjokoladen og fløten i en annen kjele. Ha den i den store kjelen. La det smelte under omrøring. Dypp jordbærene i sjokoladesausen.


La sjokoladen stivne i kjøleskap. Jo, det skal gå fint å smelte sjokolade sammen med fløte.

Sett på en tallerken. Hvis sjokoladen stivnet, har det kanskje kommet damp i sjokoladen , for da korner den seg. Hvis du synes det er lettere å smelte ren sjokolade , går det også helt fint å gjøre. Forskjellen blir ikke så stor. I de aller fleste oppskrifter på sjokoladekaker får du beskjed om å smelte sjokoladen.


Gjør du det feil ender du opp med en tørr, kornete klump som ikke kan brukes til noe. Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.


Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.


Dypp biter av frukt oppi, og sjokoladefondue gjør turlykken komplett. Fondue kom for fullt her i landet på 70-tallet. Vi samlet oss rundt bordet med den småputrende gryten i midten og med hvert vårt par lange fonduegafler. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Pisk kremfløten og sukkeret til en myk krem (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper).


Avkjøl kaken helt på rist. Lag sjokoladeglasuren ved å smelte smøret på lav varme. Hvis den kommer i kontakt med vann, til og med bare noen dråper, vil den slå seg og bli kornete.


Sjokoladen må ikke komme i kontakt med vann. Den blir da ubrukelig til å f. Det finnes mange forskjellige måter å smelte sjokolade på og jeg skal her ta for meg den vanligste, den enkleste og ikke minst: den meste. Jo da, jeg er fullt klar over at originalen enkelt kan kjøpes i butikken. Men så er det noe med gleden over å skape noe så vidunderlig deilig og klissete, og tilfredsstillelsen er stor når sjokoladen smelter i munnen.


Disse små og mektige munnfullene gir sanselig nytelse, og kan rett og slett virke berusende. Et godt alternativ er å lage denne konfekt­kaken i små individuelle. Rull til kuler, dypp dem raskt i smeltet sjokolade og legg dem i kakaoen. Det er samme prinsippet som gjelder, nemlig med at du varmer opp sjokolade i fløte og lar den smelte.


Så rører du inn litt eggeplommer, og, helt til slutt, en liten knært med cognac eller rom. Høres dette for mye ut kan du alltids bare lage den lille, syndige sjokoladedesserten med macadamianøtter og flaksalt. Når du skal temperere sjokolade er det viktig å. Knekk sjokoladen i mindre biter i en glassbolle.


Trekk sjokoladen til side, og rør ut de siste klumpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg