torsdag 28. mars 2019

Smerter i underlivet og uteblitt menstruasjon

Smerter i underlivet ? Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. Menstruasjonssmerter (dysmenoré): Tilstanden gir krampelignende smerter i nedre del av magen.


Behandling av smerter i underlivet.

Det er alltid viktig å oppsøke lege dersom du er usikker på hva som er årsaken til smerter i underlivet , eller dersom smertene er sterke og langvarige. Hypothyreose - nedsatt virksomhet i skjoldbruskkjertelen - kan også medføre sjelden menstruasjon. Da har du også andre plager: du er trett, slapp, fryser lett, med andre ord: er ikke ditt gamle jeg.


Om du har denne sykdommen, som først og fremst rammer kvinner midt i livet, kan legen også diagnostisere ved hjelp av blodprøver. Uteblitt menstruasjon , smerter i underlivet på siden. Mange merker lite til sykdommen.


Andre har underlivssmerter som tiltar i løpet av noen år og som varierer i takt med menstruasjonssyklus.

Livmorslimhinne på urinblæren kan gi hyppig eller smertefull vannlating. Endometriose på tarmen kan forårsake smerter ved avføring. Hei i februar i år var jeg igjennom ett ivf forsøk som ikke ble noe graviditet av.


Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. Tristhet, depresjon og humørsvingninger. Alle artikler i NEL og på NHI.


Noen blir lettere irritable og føler seg mer engstelig, får panikkanfall og glemmer lettere. Vanligvis kan legen stadfeste at det er overgangsalder du gjennomgår ut fra symptomer og alder. Vanlig menstruasjon er regelmessig, varer tre til seks dager og kommer omtrent hver fjerde uke. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Trening og idrett Plager i underlivet siden oktober.


Kropp og helse Sterke menssmerter før og under menstruasjon. Murring i magen, vonde tak i korsryggen og smerter i underlivet er for mange sikre tegn på at perioden med menstruasjon nærmer seg. Her får du våre tips til hvordan du kan lindre plagene ved mensen.


Ved akutt oppståtte smerter og blødninger hos kvinner som ikke vanligvis har smerter ved menstruasjon , må en tenke på spontanabort, ekstrauterin graviditet, cyster, infeksjoner og andre tilstander i nedre del av magen.

Svangerskapet er ikke nødvendigvis erkjent og må vurderes ved samtidig tretthet, brystspreng, hyppig vannlating også om natten, uteblitt menstruasjon , eventuelt kvalme. Blødning i intakt svangerskap. Hormonsvingninger kan gi småblødninger i begynnelsen av svangerskapet.


Ekstrauterin graviditet. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Kanskje vil det også bli mulighet til å snakke litt om det som skjer omkring deg, din familie, venner, arbeid og sexliv.


Hva å gjøre i nærvær av å trekke smerter i underlivet og fravær av menstruasjon Det første du må gjøre når du trekker underbukken og mangler hver måne er å få en graviditetstest på apoteket og gjennomføre det. Hvis analysen viser et positivt resultat, bør du definitivt gjøre en avtale med legen og sjekke om alt skjer normalt, og om det er fare for abort. Både den akutte og den kroniske formen for betennelsen kan medføre smerter ved samleie, og at menstruasjonene blir kraftige og begynner for tidlige.


Ofte forekommer det også kraftig illeluktende utflod fra underlivet. Undersøkelse for underlivsbetennelse. Får du overstående symptomer, bør du så raskt som mulig bli undersøkt av.


Plages du med svie og eller smerter i underlivet når du har. Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Fritt T(FT3) kan først da nå inn i cellene for å utøve sin metabolske effekt. I tillegg omdannes en del (ca. ) av thyroideahormonet Ttil aktivt Tved hjelp av bakterier i mage og tarm.


Du bør fortelle legen om du har andre plager i tillegg, som for eksempel smerter , vekttap, vektøkning og slapphet. Man kan ha unormal blødning tidlig i svangerskapet, og noen kan ha blødning i forbindelse med svangerskap utenfor livmoren. Da vil man normalt ha smerter og oppfylling på en side ved gynekologisk undersøkelse.


Dok, jeg vil spørre. Er det normalt å ha smerter i underlivet , men ikke menstruasjon ? Jeg har opplevd det i en uke tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg