fredag 22. mars 2019

Middag med kjøttdeig og bacon

Prøv denne smakfulle retten i dag! Passer like godt til frokost, som til middag. Det eneste du trenger er egg, fløte, bacon, ost, paideig og ønsket tilbehør. Gilde er opptatt av miljøet. Fra den norske bonden.


Her finner du forslag til ferdige ukemenyer som smaker fantastisk.

Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon , og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe.


Tips: Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det, bytt ut bacon med spekeskinke, eller smør den. Spre bacon , kjøttdeig og ost utover en bambusmatte. Etter ytterlige ti minutter i ovnen, bør den være gjennomstekt. Pensle gjerne med enda mer BBQ-saus de siste fem minuttene.


Fylte paprika med kjøttdeig.

I denne oppskriften kan du også bruke karbonadedeig. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam.


Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeig og bacon i flere omganger. Ha i revet hvitløk, erter og matfløte og la alt småkoke 2-minutter før du rører inn parmesanost. Pynt gjerne med litt friske urter og nykvernet pepper. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Server med godt brød. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Pai er populært å servere og få servert.


Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Alle fortjener en smaksrik middag!


Gratis fragt ved køb fra 450kr. Køb online på Imerco. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Den egner seg også å ta med til lunsj – da den kan spises både kald og varm.


Bland alt godt sammen. Jeg brukte en foodprosecor, og hadde løk og bacon og ost i så slapp jeg hakkingen og til slutt resten av ingrediensene. Rasp både løk og hvitløk. Del paprika på mindre biter.


Forvarm oven ved 2grader. Legg bacon i en form som vist på bildet. Legg kjøttdeigblandingen oppå bacon i formen og ha på paprika. Pakk kjøttdeigen i baconet. Smuldre kjøttdeig til gylden, hell av evt.


Stek bacon (ikke helt brunt), surr løken et par minutter sammen med hvitløken. Her med hjemmelagd kjøttsaus. Kan og lages med ferdig saus fra glass. Vi hadde og i hakket rød paprika i sausen.


Fremgangsmåte Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått. Dryss mel over, rør om , spe med væske. PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå.


Smak til med tomatpuré. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg