torsdag 28. mars 2019

Blærebetennelse barn

Spedbarn og små barn har ofte uklare symptomer. Slapphet, irritabilitet, nedsatt appetitt og oppkast kan tyde på nyrebekkenbetennelse. Gode råd for dem som har hyppig blærekatarr: Lat vannet innen minutter etter samleie, særlig hvis du ofte får blærekatarr etter samleie. Dette vil skylle eventuelle bakterier ut av urinblæren og. Hos barn er symptomene på urinveisinfeksjon ofte vage.


Først ved 3-års alder kan barna selv fortelle om de typiske plagene ved nedre urinveisinfeksjon i form av økt trang til vannlating, svie ved vannlating, hyppig vannlating og passasje av små urinmengder.

Hos spedbarn vil en kun merke redusert allmenntilstan og redusert vektøkning. I etiologi av blærebetennelse spiller barn rollen som smittsomme faktorer (bakteriell, viral, mykotisk), kjemisk, giftig, medisinsk og andre. Store barn kan fortelle at det svir når det tisser. Et mindre barn gir andre signaler.


Et typisk symptom er høy feber, men uten at barnet er forkjølet eller har symptomer på andre infeksjoner. Barnet kan også være litt sutrete og slapt. Da skal man tenke at det kan være urinveisinfeksjon.


Blærebetennelse hos barn er en ganske vanlig sykdom.

I barndom er cystitis ekstremt sjelden og påvirker i like store mengder, både gutter og jenter. Alle de ovennevnte årsakene til blærebetennelse hos barn kan bare provosere sykdommen. Hovedårsaken er tilstedeværelsen av en infeksjon som trengte inn i blæren, irriterende sin slimhinne og provoserende hyppig trang til å gå på toalettet. Vanlige tarmbakterier er den hyppigste årsaken.


Escherichia coli forekommer i 70–prosent av tilfellene, mens Proteus er ansvarlig for 10–prosent. I gamle dager var tuberkulose i urinveiene ikke så sjelden, men selv i dag er ikke tuberkulose utryddet. Ved blærebetennelse vil større barn kjenne svie ved vannlating og ha hyppig lating av ganske små porsjoner urin.


Hos små barn kan sykdommen være vanskelig å oppdage fordi de ikke kan klage over den karakteristiske sviingen. På grunn av bleien merker man heller ikke den hyppige vannlatingen. For eksempel kan urinen hos noen barn strømme baklengs mot nyrene når blæren trekker seg sammen. Det kalles refluks, og øker risikoen for gjentatte urinveisinfeksjoner.


Dette medfører også risiko for kroniske betennelsesforandringer i nyrene. Barn bader i bakteriebomber Barn kan bli syke av ekle doer Syrlig drikke. Har du en infeksjon med milde plager, kan du forsøke å drikke den bort selv, før du eventuelt besøker lege.


Noen ganger med blærebetennelse , forsvinner babyer på en tilbakelent måte vannlating på grunn av en spasme i bekkenbunnens muskler, som ofte feilaktig skyldes nyresvikt. Når et barn vokser opp, blir det lettere å gjenkjenne blærebetennelsen. De viktigste symptomene på blærebetennelse hos barn er hyppige og smertefulle (med brennende smerter) vannlating, spasmer i underlivet.

Det er viktig å oppdage betennelse i urinveiene, da et ungt barn ikke alltid kan forklare at han har smerte. Nøyaktig statistikk på blærebetennelse hos barn i Russland skyldes ikke problemer i diagnosen. Kronisk blærebetennelse forekommer oftere etter ubehandlet akutt cystitis. Ved kronisk blærebetennelse , kan den patologiske prosessen med utbredelse være av begrenset og diffus natur. Alle lagene i blærveggen påvirkes, elastisiteten går tapt, blærens kapasitet minker, kan være rynker av veggene.


Ved behandling av blærebetennelse hos barn blir bruken av uroseptika på grunnlag av phyto-sammensetning mye brukt, dvs. Slike naturlige medisiner øker signifikant den terapeutiske effekten av medisiner og bærer ingen fare for barnets kropp. Svie ved vannlating - er det blærebetennelse ? Hva er blærebetennelse ? Det mest typiske symptomet er at man opplever svie og smerter når man tisser.


Har man svie når man later vannet bør man få gjort noe med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg