onsdag 13. mars 2019

Bukkehornsfrø amming

Det er imidlertid ingen fare knyttet til inntak av bukkehornkløver i de små mengdene som finnes i krydder, f. Bukkehornkløver kan brukes under amming , og urten er et velkjent middel for å øke brystmelkproduksjonen. Siden bukkehornkløver kan påvirke opptaket av jern, bør personer med jernmangelanemi unngå urten. Likevel er den mest kjent i øst India, hvor den brukes som tørr krydder i matlaging.


Bukkehornsfrø og bukkehornkløver har flere andre bruksområder, som bla. Vi vet om den del slike, for eksempel dette med at bukkehornsfrø ikke bør brukes sammen med warfarin, men forøvrig så har vi ikke like omfattende informasjon om slike handelsvarer som dette er, som det vi har når det gjelder godkjente legemidler. Har kjøpt bokkehornsfrø fordi det skal hjelpe på melkemengden. Gutten min er nå straks 3mnd. Vel, hvordan knuser dere bokkehornsfrøene?


Jeg har ikke morter. Frøene er en rik kilde til oppløselige plantefiber, noe som reduserer kroppens opptak av fett og stabiliserer blodsukkeret. Studier har vist at bukkehornsfrø virker svakt kolesterolsenkende. Timian er også en viktig kryddersort som har både lett slimløsende og svakt hostedempende egenskaper.


Du får kjøpt bukkehornkløver i enhver innvandrersjappe og til en helt annen pris enn på apoteket. Posen vil være merket enten med Fenugreek eller Methi, begge er samme sak. Stort utvalg av hos Pureviva.


Kvalitetsprodukter til en god pris! Dermed kan det øke blødningsfaren. Man har generelt ikke et godt faktagrunnlag for å kunne svare på om man har interaksjoner mellom alle de enkeltstoffene som finnes i ulike kost tilskudd og hvordan disse virker sammen med blodfortynnende som f. Men leste nettopp at det kan øke testosteron nivået! Det ønsker jeg ikke, for jeg er kvinne! Synes dette er litt rart fordi jeg har også lest at det kan hjelpe med melkeproduksjonen hos kvinnes som ammer, samt at det kan øke bryststørrelsen.


Ammete (NAF 75g) får man hos apoteket. Denne urte-teen inneholder anis, bitter-fenikkel og karve som alle virker gunstig mot luft i magen hos die barn. Den er en del av erteblomstfamilien. Tiltråss for den søte lønnesirup aromaen, så har den en litt bitter smak som minner om selleri eller brent sukker, den brukes ofte til å lage medisiner. Planten vokser omkring Middelhavet og i Sør-Asia.


Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Forskningen har ikke konkludert om hvorvidt visse matvarer faktisk kan påvirke amming , så ta slike påstander med en klype salt. Gode krydder kan være hel pepper, hel allehånde, bukkehornsfrø , hel koriander, nellikspiker (ikke for mange for da dominerer den smaken), kanelstang, laurbærblad og sennepsfrø. Etter en times tid er kyllingen gjennomkokt. Da kan du ta den ut og sile kraften.


Ha den så tilbake i kjelen og tilsett de grønnsakene du vil bruke i suppen. Omega er viktig for sentralnervesystemet til babyen under både svangerskap og amming , sier Enget. Hun anbefaler gravide å spise økologisk mat, da det inneholder mindre kjemikalier og rester av sprøytemidler som barn er ekstra sensitive for. Les også: Kan du gå på lavkarbo i svangerskapet?


Chiafrø er ikke akkurat ett nytt fenomen, snarere tvertimot. Aztekerne og Inkaindianernes kosthold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg