fredag 19. juli 2019

Eggløsning

Alle eggløsningstestene våres er CE-merket. Trygg og rask levering - kjøp nå! Eggløsningstest stav er hygienisk. Graviditet- og eggløsningstester.


Har du hørt ordet eggløsning, men er usikker på hva det betyr? Ikke bekymre deg, det er bare en del av den månedlige menssyklusen din.

Read in English: Six symptoms of ovulation - Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning , men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten. Ettersom fruktbarheten er på topp rundt eggløsningen, vil en hos mange dyrearter se at atferden dreies i mer retning av å finne potensielle partnere. Det er antatt at dette også gjelder hos mennesket.


For eksempel øker følsomheten i lukteorganene hos kvinner under ovulasjonen. Forløperne til et egg, folliklene, dannes i fosterlivet. Mindre enn av de folliklene som er til stede ved fødselen, modnes til et egg. Folliklene vokser kontinuerlig, og skyves fra midten av eggstokken mot overflaten. Follikkelstimulerende hormon (FSH) spiller også en rolle.


Når egget har løsnet, beveger det seg gjennom egglederen og mot livmoren.

Egget kan leve i opptil timer. Sædcellene overlever normalt i tre til fem dager, så du er mest fruktbar i dagene før eggløsning og på selve eggløsningsdagen - det er altså nå du lettest kan bli gravid. Bruk eggløsningskalkulatoren til å finne din eggløsning og fruktbare periode. Din fruktbare periode er det tidsrommet i syklusen hvor samleie kan føre til unnfangelse. Kvinnens egg lever bare i cirka ett døgn etter eggløsning hvis det ikke blir befruktet.


Men mannens sædceller kan vente i egglederen i flere dager i påvente av eggløsning. Dersom du ønsker å bli gravi har du størst sjanse dersom du har sex i den korte perioden rundt eggløsningen. Det er en regelmessig eggløsning hver fjerde uke som fører til regelmessig menstruasjon. Når du har eggløsning har du en sjanse for å bli befruktet. Når at egg blir befruktet, er du gravid!


Du er mest fruktbar fra to til tre dager før du har eggløsning , og gjennom dagen for eggløsning. Hvis du vet når du har eggløsning , kan du planlegge å ha sex rundt dette tidspunktet, og øker dermed sjansene for å bli gravid. Markedets største utvalg av eggløsningstester til lavpris. På apoteket kan du få kjøpt eggløsningstest for å se når eggløsningen er på vei og viser dine dager med høy fertilitet. Spar penger ved å kjøpe flere sett.


Et modent egg frigjøres fra den til enhver tid dominante eggstokken. Hos de fleste kvinner frigjøres et egg fra henholdsvis den venste og høyre eggstokken annenhver måned. Men alle disse forandringene kan man også oppleve ellers i syklusen uten at det betyr at man har eggløsning , sier Solli.


Symptomer på eggløsning inkluderer endring av utflo økt basaltemperatur, ømme bryster, økt seksuallyst og smerter i nedre del av magen.

Mange kvinner tror at de har eggløsning på dag 1 men dette er bare et gjennomsnitt. De fleste kvinner har faktisk eggløsning på en annen dag i menstruasjonssyklusen, og dette varierer også fra syklus til syklus. Det er ikke alltid så lett å vite når du har eggløsning.


Noen har tydelige tegn, som smerter i magen, ømme bryster og eggløsningsslim. Andre merker ingenting. Med denne eggløsningskalkulatoren får du hjelp til å regne ut når du har størst sjanse for å bli gravid. Etter eggløsning produseres hormonet progesteron.


Hvis egget ikke blir befruktet, så stopper progesteron-produksjonen og det fører til menstruasjonsblødning. Riktignok kan de første menstruasjonene ofte komme uten at det har vært noen eggløsning ennå, noe som skyldes langvarig påvirkning av østrogen på livmorslimhinnen. I den reproduktive fasen av kvinnens liv skjer som regel én eggløsning hver måned. Det er tilfeldig om denne skjer fra høyre eller venstre eggstokk. Endemetriose gir ofte symptomer som sterke menstruasjonssmerter, eventuelt smerter ved eggløsning og hos en del kroniske smerter.


Vanlig behandling mot smertene er NSAIDs og hormonbehandling, så som p-piller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg