tirsdag 23. juli 2019

Kylling sunt

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Det finnes mange varianter og smakfulle oppskrifter, og den kan brukes som en erstatning for annet kjøtt, der du ønsker en magrere variant. Hvorfor er kylling sunt ? Er kylling alltid sunt ? Men hvor sunn er kylling generelt?


Det er forskjell på kyllingfilet og grillet kylling.

Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet og i buken på kylling og kalkun. Kyllingfilet kan være sunt. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett.


Fjørfe som kylling og kalkun er ikke bare fantastisk godt – det er også næringsrikt, kalorifattig (så fremt du drar av skinnet) og ikke minst sunt. Både helsemyndighetene og ernæringseksperter anbefaler at flere av oss velger magre kjøttprodukter som fjørfe, fremfor rødt og bearbeidet kjøtt, som svin, storfe og sau. Innlegg om kylling sunt skrevet av helseogmat.


Bønner, linser og kikerter er rike på protein og frie for kolesterol, mettet fett og transfett. Les om næringsinnholdet i kyllingfilet, finn sunne oppskrifter og tips til sunne tilberedningsmåter av kylling ! Rå kyllingfilet er sunt , men for å fortsette å være sunn må den ikke stekes eller grilles.

Denne koreanske vrien på fritert kylling , er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Oppskrifter med kylling kan varieres til det uendelige, hvis man dropper steking, men koker kyllingkjøtt isteden. Tips til sunnere tilberedningsmåter av kylling. Næringsinnhold i kylling varierer mellom ulike typer kyllingkjøtt.


Fettet i kyllingprodukter er hovedsakelig ikke-mettet. Legg kyllingen inn i folie og lett hamre kyllingen med en kjevle eller kjele. Deretter klapp kyllingen tørr med tørkepapir. Kombiner strøkavring, parmesan og oreganoen i en bolle.


Ta en ny bolle og visp sammen egget sammen med saltet, før du pensler egget på kyllingen og ruller kyllingen inn i brødblandingen. Prøv en frisk, sunn og enkel kyllingwrap! Perfekt for deg som ønsker en rask og god middag eller lunsj.


Ha fullkornslompen i stekovnen på 2grader i ca. Kutt kyllingfileten, agurken og paprikaen opp i biter etter ønsket. I hvert fall ikke vi.


Prøv for eksempel denne sunne, næringsrike, og ikke minst velsmakende, retten med kylling , blomkål, fullkornris og kokossaus. Lite fett i hvitt kjøtt. Rent kylling - og kalkunkjøtt inneholder lite fett.

Kalkunkjøtt med skinn inneholder rundt 5. Ovnsbakt kylling er sunt og lett å lage. Jeg vil heller anbefale rødt kjøtt som lam, framfor kylling , dersom du skal spise sunt , sier Anna Haug, ernæringsfysiolog og forsker ved UMB. Spinatsuppe med kylling Spinatsuppa krever få og basale ingredienser, så den passer perfekt til travle dager. Server eventuelt suppa med en skive rugbrø så har du et sunt og varmt måltid klart på minutter. Vanligvis brukes det bulgur eller couscous til tabbouleh, men i denne oppskriften bruker vi quinoa.


Quinoa har flere proteiner og metter derfor mer. Du kan lage mye godt av kylling. Og det beste av alt: Både store og små liker det og kyllingretter er lette å lykkes med.


Prøv våre enkle og raske retter av norsk kylling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg