torsdag 18. juli 2019

Pollenallergi gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Etter vår vurdering bør leger generelt være tilbakeholdne med å forskrive glukokortikoider til injeksjon mot pollenallergi hos gravide og ammende. Hovedårsaken er at behandlingen i utgangspunktet er svært omdiskutert, blant annet fordi nytten er dårlig dokumentert (17).

Dette skyldes at kroppens organer og vev iblant hovner opp når man er gravid , noe som også påvirker neseslimhinnen. Iblant påvirkes også luktesansen. Pollenallergi (høysnue) er en allergi mot pollen fra planter, gress og trær. Når personer med pollenallergi kommer i kontakt med bestemte pollentyper, aktiveres visse deler av immunforsvaret. Gravide og ammende med pollenallergi.


Er du gravid eller ammer, og har pollenallergi , finnes det flere reseptfrie medisiner du kan bruke. Prøv først lokalbehandling i form av nesespray eller øyedråper. Hvis du ikke får god nok effekt av det kan du forsøke allergitabletter.

Sist oppdatert: 11. Hormonelle faktorer kan påvirke allergiplager, og under graviditeten skjer det store hormonelle endringer i kroppen. Du som har pollenallergi kan använda ögondroppar eller nässprej. Om du har astma kan du också använda kromoner som pulver eller vätska, som du andas in med hjälp av ett särskilt hjälpmedel, en så kallad inhalator. Att tänka på när du använder kromoner.


Du kan använda kromoner när du är gravid och ammar. En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Ved pollenallergi overreagerer immunforsvaret mot pollen, det vil si blomsterstøv som spesifikke planter og trær slipper ut i luften. Hvis du ofte er tett i nesen, nyser og har kløende og irriterte øyne om våren og i sommerhalvåret, kan det hende du har pollenallergi.


Mer enn prosent har pollenallergi. I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi , men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Når en er gravid eller ammer barnet sitt er en svært opptatt av hvilke legemidler som er trygge å bruke. Det er heller intet unntak om man er allergisk mot pollen som eks bjørk og gress. All medisinering bør skje i samråd med lege.

Det finnes nå flere studier som viser at de fleste gravide trygt kan ta vanlige. Det finns inga studier som visar att pollenallergi vid graviditet medför komplikationer för fostret. Man har inte funnit något samband mellan fostermissbildningar och allergier, men återigen bör man inte lida av sin allergi och må väldigt dåligt. Heldigvis finnes det nå gode behandlingsmuligheter, slik at barna skal slippe unødvendige plager.


Kan pollenallergi forebygges? Følg med på pollenvarsel i aviser, radio og på Internett og fjernsyn. Når pollenet kommer inn i nese, øyne og svelg, frigjøres histamin og andre stoffer i slimhinnene.


Som gravid er man opptatt av å ikke skade barnet i magen. Det aller beste er å bruke minst mulig medikamenter gjennom svangerskapet, men mange trenger å fortsette med medisiner for å kunne fungere i hverdagen. Vad gäller egentligen när du är gravid och har pollenallergi ? Enligt Teet Pullerits, specialistläkare på Sahlgrenska sjukhuset, kan du ta preparat.


Har barnet atopisk eksem bør foreldre være ekstra på vakt. Barn med kraftig pollenallergi har også en høyere risiko for å utvikle astma, så det er viktig å oppsøke lege tidlig for å få sykdommen under kontroll. RELIS har de siste årene publisert en artikkel om trygg behandling av pollenallergi hos gravide og ammende. Artikkelen opplyser om hvilke legemidler som bør være førstevalg og hvilke som kan være aktuelle å bruke, både ved lokal og systemisk behandling. Hei Jeg har litt pollenalergi,går bare på medikamenter korter perioder,så jeg er ikke så mye plaget.


Har hørt at mange blir bedre når de går gravide. Etter forrige svangerskap,ble jeg mye bedre og håper nå at jeg skal bli enda bedre. Hvordan det er for dere som fikk det etter svangerskap,vet jeg ikke hvordan det er for. Håper at alle blir bedre jeg,er ikke noe kjekt når en går gravid.


Man anbefaler i første omgang å bruke lokalt virkende medisiner som nesespray og øyedråper, men om dette ikke er nok, så er det noen tabletter man kan ta som er helt sikre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg