mandag 8. juli 2019

Vondt i halebeinet hemoroider

Du finner et bredt spekter av Hemoroideprodukter hos Med- Kjøp online. Snakket med legen min sist jeg var der (av andre grunner) og han sa det nok var muskulært men at jeg skulle komme tilbake etter en mnd hvis det ikke gikk over. Hemoroider oppstår ved vedvarende forhøyet trykk i venene i endetarmen.


Dette kan skje i forbindelse med svangerskap, hos personer som tilbringer store deler av dagen i sittende stilling, og hos pasienter med treg avføring som må presse hardt på når de er på toalettet. En rekke muskler og leddbånd fester på halebeinet. Flere som har vondt i halebeinet ?

Fikk det iløpet av gårdagen. Trodde først det kanskje var hemoroider , siden det kjentes ut som om det var inni endetarmen, men gikk opp for meg i natt på et av nattens dobesøk at det er jo halebeinet. De er ufarlige og krever kun behandling dersom de gjør vondt. Tilbakevendende hemoroider og smerter ved endetarmen kan ha andre årsaker og bør undersøkes nærmere. At halebeinet er et slags knutepunkt for sener, muskler og leddbån gjør området svært sensitivt og utsatt - også i forhold til muskelspenninger og muskelsmerter, noe som igjen kan føre til stråling ned i beina.


Halebeinet gir også støtte til anus. Blødningene kommer ofte i forbindelse med avføring. Det er minst ett år jeg har hatt smerter, om ikke mer.


Det kan godt være jeg fikk disse smertene allerede like etter han ble født.

For meg går tiden litt i ett med to små barn så det er vanskelig å følge med. Det kan være dryppende blo eller blod som spruter ned i toalettskålen. Det er akkurat som om jeg skulle være øm i halebeinet. Smerten kommer først når jeg reiser meg, da er det forferdelig vondt når trykket letter, det er akkurat som om jeg ikke tåler at rumpa faller(!) på plass.


De legger seg ved endetarmsåpningen, og det er dette vi kjenner som hemoroider (kilde: 1). Selv om hemoroider i de aller fleste tilfeller er helt ufarlig, er det likevel ofte både plagsomt og vondt. Jeg kan ikke klare å. Et vanlig tegn på at en hemoroide har sprukket, er at det kommer friskt og rødt blod etter at du har vært på toalettet (kilde: 2). Det å ha vondt i halebenet er dessverre litt tabubelagt, men vi har et helt profesjonelt forhold til behandlingsmetoden.


Hva er egentlig hemoroider ? I dagligtalen benyttes derimot begrepet hemoroider først når hemoroiden er ekstra utvidet. Man vet ikke helt hvorfor så mange får slike plager, men økt trykk i blodårene rundt endetarmen gjør at det oppstår utposninger som ligner åreknuter i og rundt endetarmsåpningen. Tilstander som øker sjansen for hemoroider er blant annet graviditet, kraftig press ved tarmtømming, forstoppelse, fedme, tungt kroppsarbeid og lange perioder med stillestående aktivitet. Smertene kan være ledsaget av friskt, rødt blod i eller på avføringen, i toalettskålen eller på toalettpapiret. Fissurer, sprekkdannelse rundt endetarmsåpningen som kan oppstå på grunn av hard avføring.


Gir skjærende smerter og ofte friskt blod i avføringen. De gir plager i form av blødninger, svie og kløe. Derimot kan hemoroidene skape ubehag og derfor bør de behandles.

Dette er ufarlig, og kan heller ikke bli farlig. Vi lindrer smertene dine for daglige gode råd og nyttig helseinformasjon. Diagnoser som kan gi smerter bakpå kneet.


Det finnes en rekke diagnoser og mulige årsaker til at du har vondt bak kneet – og her går vi igjennom dem en etter en. Ved symptomgivende hemoroider kan salver, kremer og stikkpiller med adstringerende, lokalbedøvende eller antiinflammatorisk virkning forsøkes som intermitterende behandling. Eksempler på lokalbehandling er: Hydrokortisonkombinasjoner, for eksempel Proctosedyl. Appliseres 2–ganger i døgnet i maksimalt uker.


Beklager for opplysninger til de sarte her inne, men jeg har ved menstruasjon de siste mnd hatt vondt oppe langt i rompa. Det er ikke hemoroider , har sjekket dette, og har ikke blødninger eller rifter, eller t.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg