fredag 19. juli 2019

Seboreisk eksem eddik

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.


Til en ekstra fin pris! Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Sammenhengen med denne hudsoppen er usikker fordi det er mange som har samme hudsopp uten å ha seboreisk eksem. Har du eksem på store deler av kroppen og kremene ikke virker, kan soppdrepende legemidler i tablettform ha effekt. For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går over tid.


Behandlingen anbefales sjelden på grunn av alvorlige bivirkninger. Les mer hos Apotek 1. Både flass og seboreisk eksem er to svært vanlige problemer i hodebunnen, noe som kan forekomme i alle aldre. Dette er et problem som kan føre til stort ubehag og ulemper for de som sliter med det. Jeg har vært plaget med seboreeisk eksem i hodebunnen i årevis, og har funent et kjerringråd som virker for meg. Jeg skyller håret og hodebunnen med eddik en gang i uka.


Det svir litt hvis huden er veldig sår, og da blander jeg eddik 50:med vann. Og behandler annen hver dag til huden er normal. Typiske symptomer er flass i hodebunn, som er mest uttalt om vinteren.


Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen. Seboreisk eksem er en hyppig forekommende form for eksem hos personer med høy talgproduksjon (seboré). Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres.


Seboreisk eksem eddik

Ofte er mange i samme familie rammet. Det finnes forskjellige varianter av eksem. En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Dette forekommer i områder med større talgproduksjon og særlig hos de med fet hudtype.


Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor. Selv om seboreisk eksem kan påvirke hele kroppen, er det mer vanlig i hodebunnen. Seboreisk dermatittis av hodebunnen kan føre til hårtap, som er lett å behandle etter en effektiv diett av både farmasøytiske og naturpreparater. Et annet godt hjem rette for seboreisk eksem er eple cider eddik. Utslettet sees derfor ikke før puberteten, unntatt hos spedbarn, som i de første levemånedene kan ha høy talgproduksjon på grunn av hormonell stimulering fra moren i fosterlivet.


Hindrer hodebunnen fra å bli skjelven. Etter sjamponering håret, vaske håret med to kopper av eple cider eddik blandet med to kopper kaldt vann. Seboré rammer hudområder med høy tetthet av talgkjertler (de seboreiske områdene).


Forekommer hos 8– av befolkningen og i alle aldre. Så det trenger ikke være noen i familien som har det, for at du skal kunne få det. Man tror at seboreisk eksem skyldes en overreaksjon på en (ufarlig) sopp som vi alle har på huden. Det kan være i hodebunn, øyenbryn, øyenlokk, nesevingene, i lysken eller navlen, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene. Du kan lese mer om seboreisk eksem her.


Seborroisk eksem , også kaldt flasseksem, forekommer hos 5- av alle voksne. Det er en kronisk hudsykdom i hodebunn og ansikt, og symptomene kan som regel lindres med behandling. Eksemet kommer spesielt der det er mye talgkjertler slik som hodebunnen, øyenbryn, rundt nesen, foran på brystkassen (brystbenet) og i skrittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg