tirsdag 16. juli 2019

Hvordan bli fotograf uten utdanning

Som fotograf må du ha et ønske om å skape bilder som formidler et budskap visuelt og som fungerer i en bestemt sammenheng. SVAR: Hei Det er veldig mange måter å bli fotograf. I utgangspunktet trenger man ingen utdanning for å jobbe som det.


Det viktigste er erfaring og ferdigheter. En fotografutdanning kan likevel vær. Det er mange måter å bli fotograf , og rent konkret trenger du ikke en formell utdanning for å bli det.

Det er ikke en beskyttet tittel, som betyr at hvem som helst kan i prinsippet kalle seg fotograf. Og hvis du blir flink nok og møter rett miljø, så kan du leve som fotograf uten utdanning. Da jeg stod der som nystartet fotograf , for fem år siden.


Opp til meg selv å få det til. Uten sikkerhetsnett. Den andre store mangelen, fremhever Dahlsru er at det blir omtrent umulig for studentene å finne et slikt studium. Med en grunnutdanning i fotografi har du muligheten til å utforske kreativiteten din gjennom linsen, med en innføring i lys, kamerateknikk, postproduksjon, bildekommunikasjon og porteføljearbeid passer den godt for den nysgjerrige hobby- fotografen , journalisten, designeren eller andre som ønsker å bruke det visuelle språket sammen med eksisterende karriere.


Det går også an å bli fotograf uten formell utdanning , men med hardt arbei talent, intens nettverksbygging og en liten porsjon flaks. Da jeg gikk der var det flere hundre søkere, men bare som kom inn.

Selv om det ikke er store greiene. Fotofagskolen er bra. Når jeg engang forlater denne planeten, skal da kunnskapen bare bli borte med meg? Hva er poenget med det? Oslo Du finner byen ofte omtalt som studenthovedstaden, og med Norges største og eldste universitet og godt over høyskoler er byen et naturlig førstevalg for mange norske studenter.


Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.


Det var hos en veldig dyktig fotograf. Kjenner du til dyktige fotografer der du bor kan du jo høre med dem om de kunne tenke seg å ha en assistent, f. Hvis ikke finnes det private skoler som har utdanning i foto. Jeg bare lurer på om det er mulig å bli fotograf uten å ha generell studiekompetanse (eller gå noe som helst videregående skole i det hele tatt)?


Noen som har erfaring med dette? Hvem som helst kan kalle seg fotograf , det er ingen beskyttet yrkestittel. Du kan bli fotograf hvis du tar medier og kommunikasjon på videregående, i tillegg til to år læretid etterpå. Kan jeg ta P-matte og bli siviløkonom?


Hvordan bli tannlege, og hva tjener man? Må man være god i matte og fysikk for å bli pilot? Hvilken utdanning kreves for å bli fotograf ?

Hvor kan jeg studere computer science? Kan jeg bli barneskolelærer etter barnehagelærerutdanning? Trenger jeg T-matte for å bli pilot eller. I mange yrker er konkurransen for å få foten innenfor beinhar og StudentTorget.


Gjennom en prat med en profesjonell fotograf og en lærling har vi kommet frem til noen nyttige tips til hvordan du kan komme deg gjennom nåløyet i din bransje. Tidligere fantes det ingen utdanning for å bli fotograf , men i dag finnes det både kurssteder og fagskoler som utdanner fotografer. Du trenger utdannelse innen byggfag, f. Dispensasjon: Du kan få dispensasjon hvis du har relevant arbeidserfaring.


Om hver enkelte fotograf skal ta svennebrevet eller ei, det er et veldig personlig valg. Og jeg ønsker ikke å si at hvis man ikke har gjort det så er man automatisk en dårlig fotograf , for det er flere utrulig flinke fotografer uten denne typen kompetanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg