mandag 22. juli 2019

Hvordan vite om man er gravid tidlig

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid.


Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Hvis man tror man er gravid , er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på.

Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravid , allerede før dato for forventet menstruasjon har passert. Tidlige symptomer på graviditet. Hvis du tror du kan være gravid , vil du vite det med én gang. Men det er viktig å forstå hva som skjer i kroppen din slik at du vet hvor tidlig du kan teste.


Etter at egget er befruktet, flytter det seg til livmoren og implanterer seg i livmorveggen. På dette stadiet vil veldig små mengder av graviditetshormonet hCG begynne å vises i urinen. Disse tingene er derfor ikke egnet til å avgjøre om man er gravid.

Denne kan tas tidligst uker etter at du tror du kan ha blitt gravid , eller når mensen ikke har kommet når den skulle. Du kan derfor ta en slik test nå, siden mensen ikke har kommet. Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid.


Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene. Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang.


Alle graviditetstester sjekker om hormonet hCG er i kroppen. Hormonet finnes kun i kroppen hvis man er gravid og hCG dannes når det befruktede egget fester seg i livmoren. CG-nivået er på sitt høyeste frem til ca. Regelen er at nivået fordobler seg hver andre dag tidlig i svangerskapet.


Jeg skjønner jo nå at man trenger støtte når det går galt, så det er lurt å fortelle nyheten til de nærmeste tidlig , sier Kogstad. Hun synes det er fint når nære venner eller familie deler nyheten om sine graviditeter med henne tidlig , men ville synes det var rart om bekjente gjorde det samme. Arbeidstaker har heller ingen plikt til å svare på spørsmål om familiesituasjonen sin. Hverken i en ansettelsesprosess eller senere i arbeidsforholdet.


Det er den enkelte arbeidstaker som må føle på når man mener tidspunktet for å fortelle lederen sin om graviditeten, er best.

I pakningsvedlegget står det forklart hvordan man skal avlese disse strekene. Tester med digitale tester har en skjerm som viser resultatet Gravid eller Ikke gravid. Dersom du er gravid kan graviditetstester som Clearblue Digital test med ukeindikator vise hvor mange uker det har gått siden unnfangelsen. Hvor tidlig en test viser et positivt resultat er avhengig av hvor følsom testen er , samt hvor mye hCG som finnes i urinen. Siri von Krogh, anbefaler å ikke teste så tidlig.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Det er veldig individuelt hvilke symptomer en gravid kvinne kan få. Visse kvinner merker ingenting, andre desto mer. For de aller fleste er uteblivende menstruasjon det første tegnet på at man er gravid , men om man har uregelmessig sykluser, kan andre fysiske tegn vise seg først. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang?


Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting. Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur. Det sikreste tegnet på at man er gravid er ofte at menstruasjonen ikke kommer. Andre symptomer er svangerskapskvalme, gjerne om morgenen etter at man har stått opp.


Man blir trøtt og slapp. Noen må ofte late vannet og får litt vondt i korsryggen, pluss murring i magen. For å sikre tilstrekkelig folsyre anbefales nå alle gravide å bruke folsyre tabletter mg daglig fra man planlegger å bli gravid , eventuelt fra man vet at man er gravid , og fram til og med tolvte svangerskapsuke. Det er vist at dette fører til klar nedgang i forekomsten av medfødt ryggmargsbrokk.


For å sjekke hvordan livmortappen føles når du er gravid , så må du vite hvordan den føles når du ikke er gravid. Altså hvordan den forandrer seg gjennom syklusen din. Uten rier kan du være ubekymret for om det er åpning og mulighet for at barnet bare kommer.


Sette i gang fødselen. Ettersom det er livmortappen som myknes opp og blir kortere før den begynner å åpne seg slik at barnet kan komme seg ned og ut, er det den som gir en pekepinn på hvor nærme man er en fødsel. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg