fredag 19. juli 2019

Pinnekjøtt 2018

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Det beskrives som mørt og saftig med god duft og et fint utvalg biter i pakken. Mye av dette ville jeg sendt ut om jeg hadde fått det servert på restaurant, tordner hele Norges matmor og tv-kokk Wenche Andersen. VGs store test av urøyket og ferdigpakket pinnekjøtt kan.


Best pinnekjøtt fra Grilstad.

Nores kåringen hvor godt over 1fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet. Oppskrifter med pinnekjøtt. Vi har selvsagt den helt klassiske oppskriften på pinnekjøtt på Klikk.


Dersom du har lyst til å lage en rett med pinnekjøtt før jul som ikke minner for mye om julemiddagen kan du sjekke ut denne supre gryta med pinnekjøtt. Pinnekjøttsesongen er endelig i gang! KIWI-butikker over hele landet har nå blitt forsynt med årets pinnekjøtt , og blant utvalget finner du splitter nye pinnekjøttvarianter fra spekematspesialisten Stranda, som kun er å finne hos KIWI.


Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.

Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt ! Her finner du oppskriften på pinnekjøtt , koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør. Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi kjøkkensjefen og en erfaren dommer om hva forbrukerne bør se etter når de handler pinnekjøtt i butikk, og hvordan de best vanner ut og damper pinnekjøttet.


Avgjørende er også hvor lenge du koker kjøttet. Lite kokt pinnekjøtt er tørt og skaper problemer i hvert fall om du velger vin. Slik får du perfekt pinnekjøtt.


For pinnekjøtt er veldig vinvennlig forutsatt at du vanner det ut i flere døgn og damper det til kjøttet detter av beina. Finnes i et økende antall vinbutikker kysten og innlandet rundt (flere enn butikker pt.). Mange insisterer på at det skal være rødvin til pinnekjøtt.


Da VG testet pinnekjøtt , fant ekspertpanelet blant annet sadel- og bogdeler i posene, lite smak og fett som kunne være gult og harskt. Dette ligner ikke pinnekjøtt var dommen for Coops Xtra- pinnekjøtt , mens First Price-pinnekjøttet til Kiwi minnet mest om fårikålkjøtt. Remas Nordfjord- pinnekjøtt hadde flere biter med kun fett. Først må kjøttet vannes ut, vannet må skiftes ut en eller to ganger underveis, og så skal det dampe i to-tre-fire timer.


At andre velger å ha lokketilbud på Gilde økologiske pinnekjøtt , får stå for deres regning.

Meny skal ha størst utvalg av pinnekjøtt , og samtidig ha konkurransedyktige priser. Vi satte derfor ned prisen på Gilde økologisk pinnekjøtt fra 3til 3kroner i slutten av forrige uke, sier kommunikasjonsrådgiver Nina Horn Hynne i Meny. Medlemmene består av veletablerte hoteller og restauranter. Det er en stor anerkjennelse for oss å gå helt til topps i Nores kåring av Årets pinnekjøtt.


Legg på utvannet pinnekjøtt på mandelpotetene og kok opp. Senk varmen og la potet og pinnekjøtt dampe under lokk på svak varme i ca. Fire tonn lutefisk, tonn pinnekjøtt og tre tonn tørkede erter er bare noen av råvarene som går med når kjøkkensjef Robert Pfarl.


Norsk lam er i verdensklasse. Kjøttet er mørt og saftig, og har en særpreget smak takket være de best tenkelige beiteområdene – i fjellet, på heiene og ved kysten. Dette kjenner du også på smaken når du spiser pinnekjøtt. Også dette er et pinnekjøtt som finnes i KIWIs hovedsortiment, og selges i alle KIWI-butikker.


Vi har et bredt utvalg av pinnekjøtt i våre butikker, men utvalget vil varere fra landsdel til landsdel, sier ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg