torsdag 25. juli 2019

Kul i brystet på baby

Finn laveste nettpris her. Fikk sjokk i gårkveld da jeg plutselig kjente en stooor kul på det ene brystet til babyen. Legesekretæren sa på tlf i dag at det var vanlig, men fikk time for undersø.


Hei Jeg har ei lita tulle på mndr. Baby med kul i brystet.

La merke til her om dagen en kul inni hennes. Men i denne aldersgruppen må legen tenke på muligheten for kreft, og ved den minste grad av usikkerhet anbefales utredning til diagnosen er sikker. Hos kvinner over år anbefales så godt som alltid utredning for å få sikker diagnose dersom det påvises en ny kul i brystet. Vår datter på år har foreløpig ingen tegn på at puberteten har begynt å gjøre sin inntreden, men for noen dager siden klaget hun over en kul i det ene brystet.


Jeg hørte ikke mer om det og tenkte ikke mere over det, men idag klager hun over at det også er vondt. Innenfor den ene brystvorten h. Vi gikk til fastlegen som sa at det ikke var noe farlig, men han sendte oss videre likevel.

Etter lang tid før vi fikk time på sykehuset. De fleste kvinner som søker lege på grunn av kul i brystet , gjør dette på grunn av egen redsel for at det kan være kreft. For de fleste medfører dette at de søker lege straks.


For noen fører kreftangsten til at de ikke søker lege før svulsten er blitt stor. Kuler som oppstår etter støt eller slag mot brystet. Harde støt mot brystet kan føre til at det brytes ned fettvev (fettnekrose på fagspråket) og gir en kul. Den kjennes som en fast, øm uregelmessighet i overflaten.


Dersom den oppstår etter et slag som forklarer skaden, kan du trygt se den an og det vil gå over av seg selv. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft. Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie. Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. LES OGSÅ: Kul eller utvekst på øyet.


De fleste har hørt at brystkreft kan kjennes som en øm kul eller hevelse i brystet. Brystvorten kan forandre seg (peke annerledes eller trekke seg innover). Selv erfarne spesialister tar feil.

Derfor skal det alltid tas mammografi av kuler i brystet , helst kombinert med ultraly sier Wolland. Symptomer på brystkreft. At kreftsvulsten blir oppdaget på et tidligst mulig stadium er essensielt.


Brystkreft i denne aldersgruppen er imidlertid svært usannsynlig, og du bør ikke ha noe å bekymre deg for med hensyn til din datter. Hvis hun mot formodning skulle få feber eller kulen bare vokser, så bør du nok for sikkerhets skyld kontakte lege. En kul i brystet er bare ett symptom på brystkreft. Eksempel på slik undersøkelse vil være kontroll etter tidligere behandling for brystkreft, eller kvinner med familiær belastning for brystkreft. Vi har dyktige bryst - og enokringkirurger operer bort kuler i bryst og skjoldbruskkjertel.


Les mer om denne tjenesten her. Selv om risikoen er liten for at en kul er kreft, bør du ifølge Ryel undersøke deg hos en lege dersom en kul eller en forandring i brystet som ikke har en åpenbar årsak har dukket opp. Du kan ikke kjenne på en kul om det er kreft, og derfor bør du kontakte fastlegen når du kjenner en kul for å få undersøkt den nærmere, sier hun.


Ligger den i hudoverflaten, dvs lar den seg bevege i forhold til benet under? Dersom den ikke lar seg bevege i forhold til brystbenet er det sannsynligvis en benet utvekst. Rådet blir å følge med på om den vokser.


Det er ikke farlig. Alle artikler i NEL og på NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg