mandag 29. juli 2019

Forrett med reker og krabbe

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Reserver på Krabbe , Westerland. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!

Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten. Anrett renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Server gjerne også ferdig knekkede klør - cocktailklør - med dipp til som en liten forrett. Server krabbe naturell med loff, smør og majones, samt det tilbehøret hjertet ønsker. Hei Havfruen, For best smak og konsistens, hadde jeg kuttet og renset alt på forhånd og oppbevart det i separate bokser.


Limesaft kan du ha over avokadobitene slik at den bevarer sin friske og fine farge :) Retten blander du sammen og fordeler raskt i glass rett før servering! Skalldyrcoctail med avokadokrem En sprek og lettlaget forrett med avokado som du vil imponere dine gjester med. Her har vi brukt reker , men du kan også bruke krabbe , kreps eller hummer.

Reker og skalldyr er en sikker vinner når man skal kose seg litt ekstra. Høysesong for reker og de fleste skalldyr er på høsten og vinteren, men heldigvis er det tilgjengelig hele året. Server deilige reker , blåskjell, kamskjell eller krabbe , til hverdags eller fest! Bland krabbekjøttet med majones, avokadokjøtt og cayenne.


Pensle en liten, ildfst form med olje. Legg skivene av røkelaks pent i bunnen og oppover langs sidene. Fyll halveis opp med med krabbekjøttet, legg i tomatskiven resten av fyll opp med krabbekjøttet og brett over røkelaksskivene. Snu formen og hell ut på en tallerken. Stek kongekrabbe på høy temperatur sammen med litt olje til du har fått en fin farge på begge sider.


Ta krabben av varmen og la den hvile litt før du kutter den i mindre biter. Husk og spare noen fine biter som skal ligge på retten. Bland forsiktig sammen kongekrabbe, avokado, gressløk og koriander. Smak til med limesaft, salt og pepper. Det slår meg alltid hvor mye sødme krabbe ( og reker ) tåler.


Både til reker og krabber liker jeg å drikke halvtørre viner (viner som har godt med sødme, altså). Chablis er ikke feil, men.

Ytterligere et avansement oppover på forrettskalaen kan du gjøre ved å lage en lekker forrett med krabbe. Kongekrabbe er godt både som forrett og hovedrett. Server friskt tilbehør til som urter, sitron, mango og avokado. Her får du flere spennende oppskrifter med kongekrabbe.


Rekecocktail er en klassisk og god forrett. Jeg elsker krabbe ! Dette er en ganske enkel forrett som passer ypperlig når du har gjester hjemme. Det er en lett start på måltidet og kan gjøres i stand en god stund før gjestene kommer. Nykokte krabber med godt brø majones og sitron er en sann delikatesse og et festmåltid i all sin enkelhet. Lekker forrett med avokadomos og ferske reker.


Kjør avokadokjøttet sammen med rømme, mango, lime og chili (eller pepperrot). Lettvint og rask er den å lage. Oppskriften fikk jeg av kokk Einar Øveraas da jeg gikk på et matkurs for menn for noen år siden. Du kan også bruke hjertesalatblader istedenfor brød. Brekk bladene av roten, vask og tørk dem.


Så er det bare å fylle dem som du ville gjort med et tacoskjell. Denne varianten er litt lettere og friskere enn med brø og du orker å spise mer av det som er aller best – reker og tilbehør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg