onsdag 24. juli 2019

Pynt ostekake med sitrongele

Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. Ostefromasjen er tilsatt en god del sitronsaft og har derfor ekstra god smak av sitron.


Og selvfølgelig er det sitrongelé på toppen.

Om moren min ble fornøyd? Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene! Pisk fløten til krem og bland den med ostekremen. Hell forsiktig i den avkjølte sitrongeleen i kremen og bland det sammen. Hell kremen over kjeksbunnen og sett kjølig til kremen har stivnet, ca.


Ostekaker kan selvsagt stekes men det finnes også varianter som denne, hvor kaken ikke trenger en tur i ovnen. Ostekake med sitron og gelélokk – helt uten steking 8. Kremen av sitrongelé, lettrømme, kremost, melis og vanilje pyntes gjerne med gelélokk.

Se oppskriften her. En frisk ostekake med nøttebunn og hjemmelaget sitrongele. Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Pynt kaken din med ønsket pynt.


Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv.


Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte,. Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen.


La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet. Slik hvelver du en ostekake : finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder.


Den friske sitrongeléen gjør at ostekremen stivner perfekt etter noen timer i kjøleskapet.

Deretter gjenstår det bare å pynte med friske mynteblader og bær. Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag,. Med noen enkle triks vil du imponere gjestene med denne bærpynten som virkelig setter prikken over i-en. Avkjøling er ikke beregnet med i tilberedningstiden.


Hakk dadlene i småbiter. Ha nøtter, daddelhakk og kokos i en bolle og kjør deigen sammen med en kraftig stavmikser. Ta gjerne litt om gangen til deigen er godt blandet. Jeg elsker en syrlig sitron ostekake , denne sitron ostekake består av en mandel bunn, en fantastisk sitron ostefyll, og den har jeg toppet med en deilig luftig marengs, like for servering griller jeg den lett med en gassbrenner.


Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Dette er en drøm av en kake som bare smelter på tungen, og gir mersmak. Settes i kjøleskap.


Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg