fredag 5. februar 2016

Bakterier i morsmelk

Det forskes også på bakterien LGG (melkesyrebakterie) som forskerne tror kanskje kan beskytte mot utvikling av allergi og astma. Andre fordeler med morsmelk. Våre funn viser at høye nivåer av GML er unike for morsmelk og hemmer sterk vekst av sykdomsfremkallende bakterier ,” Donald Leung, M Ph. Morsmelkerstatning har ingen. National Jewish Health.


For nyfødte er det særdeles gunstig å drikke råmelken (colostrum), som er spesielt rik på antistoffer og celler som kan bekjempe bakterier. Lavere mangfold av bakterier i tarmen. Resultater fra studien viser at relativt høye nivåer av miljøgiftene PFOS og bromerte flammehemmere i morsmelk hadde sammenheng med lavere mangfold av bakterier i tarmen hos barnet sammenlignet med barn av mødre som hadde lave nivåer av disse miljøgiftene i morsmelken. Forskere fra Spania har klart å identifisere alle bakteriene som finnes i morsmelk. Resultatet, publisert i American Journal of Clinical Nutrition, avslører at det er mye mer mikrobielt mangfold i melk enn forventet, med over 7ulike bakterier.


Brystmelken nyfødte drikker regulerer deres utvikling av bakteriell flora. Du vet ikke hva melken inneholder av bakterier , og du vet ikke om selger kan ha sykdommer som hiv eller hepatitt, noe som kan få fatale følger for barnet, sier Grøvslien til forskning. Man kan også sprute litt morsmelk på en ren kompress og tørke bort puss med denne. I tillegg inneholder morsmelk blant annet antistoffer, som direkte beskytter barnet mot infeksjon og en rekke andre aktive stoffer og celler som bekjemper mikroorganismer og har andre viktige helseeffekter(1). Forskerne antar at effekten skyldes at bakteriene i Biola påvirker sammensetningen av morsmelk i en positiv retning, som videre påvirker barnets tarmflora.


Ingen offisielle anbefalinger for probiotika. Det finnes ingen offisielle anbefalinger for inntak av probiotiske bakterier. Gi derfor gjerne morsmelk i tillegg til morsmelkerstatning. Ammeutfordringer i starten er helt normalt. De fleste kvinner trenger god veiledning og støtte for å komme i gang med ammingen.


Norsk teknologi fjerner bakterier , virus og sporer fra rom og utstyr. De aktive cellene som finnes i melken blir også ødelagt av varmebehandling. Det samme gjelder naturligvis de patogene mikroorganismene, bakterier og virus. Hvis barnet er smittet, vil morsmelk bidra til å redusere alvorlighetsgraden, sier hun. Løland forklarer at morsmelken inneholder en rekke forskjellige stoffer som kan drepe bakterier , virus og.


Fiber og protein gir småbarn bedre bakterier i tarmen. Når et barn går fra morsmelk til fast føde, er kostholdet viktig for tarmbakteriene. I morsmelk er prosent av fibrene prebiotika, mot ti prosent i kumelk. Som et eksempel finnes inulin eller FOS tilsvarende gram i to løk, 3gram hvetemel, 3gram asparges, én liter Yt restitusjonsdrikk eller bananer.


Holdbarhet og oppbevaring av morsmelk Dette må du vite om holdbarhet og oppbevaring av morsmelk Utpumpet melk gir frihet til mor samtidig som far lettere kan ta del i matingen av den lille babyen. Tabell Overgang til morsmelk av antibiotika til behandling av bakteriell mastitt. Maternell dose (g) Relativ dose av mors dose som barnet eksponeres for via morsmelk ved fullamming ( )¹. Prosentvis andel av spedbarns dose i morsmelken². Hvor lenge kan du oppbevare den utpumpede melken Hvis du lagrer utpumpet brystmelk rent og trygt, kan du oppbevare den i romtemperatur, i kjøleskapet eller i fryseren, avhengig av hvor snart du skal bruke den.


Bakterier i morsmelk

Den største fordelen med morsmelk er steriliteten. Men, leger vet at selv i et så fantastisk produkt som brystmelk, kan bakterier komme inn. Hvis det er bakterier i den, brukes den ikke, men returneres til melkegiveren. I noen andre land varmebehandles morsmelken for å drepe eventuelle bakterier , men da dreper man samtidig mange av de viktige immunstoffene som er i melken.


Så i Norge tester vi heller for bakterier , og bruker kun den melken som er trygg. Barn bør om mulig få morsmelk i hele første leveår – og gjerne lenger. Spedbarn og familier er ulike, og råd om morsmelk og annen mat må tilpasses hvert barn og hver mor. En nyfødt baby har en tarm uten bakterier.


De fleste får sin første tarmflora når de kommer i kontakt med morens bakterier ved vaginal fødsel. Barn som får morsmelk har da allerede melkesyrebakterier som kan hjelpe til med fordøyelsen. I tillegg til disse praktiske aspekter, har morsmelken en annen kant over substitutter - fordi den inneholder fra begynnelsen alle ingrediensene som er viktige for utviklingen av barnet i riktig dose, for eksempel karbohydrater eller fett-splitting enzymer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg