torsdag 25. februar 2016

Kristin navnedag

Kristin navnedag

Dette kommer igjen fra det greske ordet christós som er en oversettelse av det hebraiske masjiah, salvet. Et jentenavn av norsk opprinnelse. Kristin er også et færøysk mannsnavn, en form. Betydningen er tilhører Kristus, kristen. Dette er en liste over norske navnedager sortert etter dato.


Kristin navnedag

Finn din eller andres navnedag. Du kan også søke på dato slik at du kan følge med på når noen i din familie eller vennekrets har navnedag. Interflora har blomstene som blir lagt merke til! Våre dekoratører står klare til å levere for deg, over hele Norge og resten av verden. Utbredelse og varianter av navnet i noen av landene hvor statistikk er tilgjengelig.


Christine har fransk og tysk navnedag 24. Navnedager i januar. Velkommen til vårt nettsted om navnedag hvor du enkelt kan søke opp din eller andres navnedag. Skikken å feire navnedag oppstod i den tidlige kristne kirken, nærmest for å redusere betydningen av fødselsdagsfeiringen.


Feiring av fødselsdagen ble oppfattet som en hedensk og ukristen skikk. Ordet består av vokaler og konsonanter. Dagen er imidlertid ikke navnedag for personer med navnet Jesus i Norge.


Januar regnes som dagen da Jesusbarnet ble omskåret og båret frem for menigheten, tilsvarende dagens barnedåp og dermed som den dagen Jesus fikk navn. Det er en utbredt misforståelse rundt. Datoen står ved siden av navnet.


Du får også en forklaring på hva navnet ditt betyr fra gammelt av. Kristen , mannsnavn, nordisk form av Kristian. Innlegg om kristen skrevet av Boge-F. Vil du sitere denne artikkelen?


I dag har du fått deg et navn du kan ha hele livet så alle kan vite, hva de skal si når du gjemmer deg bort, eller når de kjenner deg, lite. En navnedag er en dag i kalenderen som er viet til ett eller flere bestemte fornavn. Selv om helgenkulten formelt ble avskaffet da Norge ble protestantisk, blir navnene på en del viktige helgendager fortsatt brukt.


Kristin navnedag

Ifølge Det nye testamentet innstiftet Jesus den kristne dåpen med dåpsbefalingen som står i Matteusevangeliet kapittel 2 vers 16–20. Ved misjon er det alltid dåpen som er det avgjørende skillet mellom ikke- kristen og kristen. Oppdatert mandag 03. William betyr sterk hjelm. Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunns (STL) mål er å fremme gjensidig respekt og forståelse mellom tros- og livssynssamfunn, og arbeide for likebehandling av tros- og livssynssamfunn i Norge.


Synonym til navnedag 24. Se alle synonymene vi har til kristen i ordboka. Filtrer søkeresultatet for å få et mer nøyaktig treff.


Kristin navnedag

Dorotea var en kristen jomfru som led martyrdøden ved halshugging 6. Det finnes liten kunnskap om hennes liv, utover fra legenden, så det hersker tvil om dødsåret, det kan være 30 3eller 311.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg