torsdag 18. februar 2016

Hva betyr det å ha personalansvar

Infotjenester gir trygge ledere og enhetlig ledelse. Tilpasses bedriftens behov. Bo nær scenen og våkn opp til nydelig frokost på Scandic. Enkel online bestilling.


Jeg legger ikke noe annet i begrepet personalansvar enn det som det tradisjonelt betyr.

De som har personalansvar vet at de har det. Men det er ikke alltid de som har mest med medarbeider å gjøre. Når man blir utnevnt til leder, med eller uten personalansvar , får man et mandat til å løse en oppgave eller nå et mål. Jeg har et ansvar for meg, for hva jeg velger å gjøre, hva jeg velger å tro, og hva slags person jeg utvikler meg til. Personalansvar kan både dreie seg om det daglige arbeidet, om å sikre at personalet trives og også er produktive, men kan også ha med langsiktige planer og strategier å gjøre, i form av slikt som personalutvikling.


Book et foredrag om personalansvar hos Athenas! Velkommen til personalansvar.

Spesielt velkomne er de som i dag innehar en stilling som medfører personalansvar , og som her kan dele erfaringer, spørsmål og problemstillinger knyttet til det å ha ansvar for underordnede. Dette betyr å ha mandat til for eksempel å kunne stille krav, sette grenser og delegere. Uten disse virkemidlene er du uten innflytelse og prisgitt omgivelsene og tilfeldighetene om du når målene. Her kommer problemet. Mange i rollen uten personalansvar opplever at deres autoritet utfordres.


Mange av dem har tidligere hatt lederstillinger med personalansvar. Hva betyr dette i praksis? Dette er i ferd med å bli en stor utfordring for mange arbeidsgivere når man skal finne nye ledere.


De får negativt svar når de mener å ha funnet den rette. Og det er ikke fordi arbeidstakeren er misfornøyd med verken lønn eller arbeidsgiver. En trygg tilnærming til lederrollen, både i forhold til hva en som leder etter norsk lov MÅ følge opp, og hva en BØR følge opp.


Samt verktøy og tips til praktisk bruk i lederhverdagen. Målgruppe: Nye ledere som ikke har hatt lederansvar før, men også for den som har ambisjon om å bli leder. Introduksjonspris – kr 4. Dersom du har vanskeligheter med å delegere må du finne ut hva som hindrer deg.

Synes du det er skummelt? Gjør du oppgavene på en bestemt måte og ønsker at det fortsetter slik? Du må ha tiltro til dine medarbeidere, og du må godta at andre løser samme problemstilling på en annen måte. På samme måte tror noen at det ville vært lett å være leder hvis de bare hatt personalansvaret. Målet for ledelse er å få teamet til å jobbe sammen mot felles mål.


Noe annet hadde det vært om komiteen opptrådte mer samordnet. Mest av alt ble argumentasjonen ullen fordi ingen ville snakke åpent om mistillit. Det gjør ingen forskjell.


Jeg er leder med personalansvar , og jeg skulle vært dausjuk om jeg ikke kunne svart tlf eller Mail. Nå har jeg alltid oppdaterte lister og planer slik at det er mulig for andre å steppe inn i organisering av daglig drift, og det er enkelt å vite hvem som skal ta mitt ansvar om jeg ikke er fysisk på jobb. Ia bedrift, og det skal mye til for at folk er 1 utilgjengelige. Ansvar, forpliktelse til å stå til rette for, gjøre rede for eller bære utgiftene for noe.


Man skjelner gjerne mellom juridisk og moralsk ansvar. Juridisk ansvar vil si å bære følgene av skadegjørende handlinger eller unnlatelser, særlig i form av straff eller erstatningsplikt. Ta ansvar - I en gitt situasjon gjøre sitt ytterste for å løse den. Bare å gjøre det som forventes av en blir for snevert. Man kan ha forventninger fra mange hol men det betyr ikke dermed at man ved å ukritisk velge en, tar ansvar.


Anvendelse er en del av kompetansebegrepet Å kunne mestre konkrete situasjoner innebærer noe mer enn bare å ha kunnskaper og ferdigheter. Alle problemer bør først søkes løst av den som best kjenner dem, for eksempel ved at den enkelte tar opp saken med sin nærmeste overordnede. Permisjon må som regel innvilges dersom dette betyr mye for den enkelte arbeidstaker, og arbeidsgiver ikke påføres for store ulemper med dette.


Bakgrunnen for arbeidstakers ønske om permisjon vil ha mye å si ved denne vurdering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg