fredag 5. februar 2016

Nav pensjon

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Logg inn i Din pensjon. Hva kan jeg gjøre i Din pensjon ? Få oversikt over egen pensjonsopptjening i folketrygden, eventuell AFP, og din opptjente tjenestepensjon fra de største offentlige og private leverandørene av tjenestepensjon.


Dine utbetalinger - NAV.

Ytelser fra kommunen, som sosialhjelp, vises ikke i denne tjenesten. Vår pensjonskalkulator gir deg full oversikt over din pensjon. Alle tall er ferdig utfylt, du trenger bare å logge deg inn på dnb. NAV trekker også skatt. Her kan du lese mer om hvilke pensjonsfordeler et medlemskap hos oss inkluderer.


Nettjenesten Din pensjon gir deg god oversikt over egen pensjon. Her kan du blant annet se din opptjening, beregne din fremtidige alderspensjon (tidligere kalt serviceberegning), søke om pensjon elektronisk og få oversikt over utbetalingsdatoer. Nav kontaktsenter pensjon : Nedenfor finner du informasjon om Nav kontaktsenter pensjon , inkludert postadresse, besøksadresse, kart, telefonnummer, epostadresse og hjemmeside (hvor tilgjengelig).

Hvorfor gjør vi dette? Det går også an å gå av tidligere med AFP som i offentlig tjenestepensjon er en førtidspensjon for arbeidstakere som ønsker å trappe ned eller gå av helt, før de når aldersgrensen for stillingen sin. Reglene er kompliserte, her får du oversikten.


Når det gjelder arv, tenker du kanskje ikke umiddelbart på pensjon. Pensjonist i utlandet? Vet du for eksempel hvilke penger som går til dine etterlatte når du dør, og hva som går tilbake til fellesskapet? Her kan du finne informasjon om pensjonen din, blant annet se din opptjening, beregne alderspensjonen din (ved hjelp av en pensjonskalkulator), søke om pensjonsytelser og se utbetalingene (utbetalingsmeldingene) dine.


Ditt pensjonstall – få oversikt over pensjonen din. Lurer du på hva du får å leve av når du slutter å jobbe? Råd og tips om din pensjon fra NAV. Sjekk verdien av garantien i din fripolise. Og vurderer du å bytte til fripolise med investeringsvalg?


Del to av pensjonsreformen innføres nå. Da ble de første søknadene om alderspensjon fra brukerne i de såkalte overgangskullene mottatt og behandlet i selvbetjeningsløsningen vår Din pensjon. Din pensjonsopptjeningen i folketrygden kan skje etter gamle regler, nye regler eller en blanding av gamle og nye regler.


Alle som bor eller arbeider i Norge opparbeider som hovedregel rett til alderspensjon fra folketrygden. Formålet med alderspensjon er å sikre at den enkelte har en rimelig inntekt i alderdommen.

Stortinget mente dette kunne løse problemet med at personer ble kasteballer mellom arbeidsmarkedsetaten (Aetat), trygdeetaten og den kommunale sosialtjenesten. Mange har ikke oversikt over pensjonen sin. Men det finnes gode hjelpemidler for å finne ut mer om dette. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.


Denne måneden kommer alderspensjon og AFP 12. I desember er det ikke skattetrekk fra pensjonen. Det er ikke feriepenger på disse ytelsene. I denne artikkelen forklares noen av de mest utbredte ordninger og begrep på området. I tillegg kan du ha individuelle pensjonsordninger, samt AFP.


Du er velkommen til å chatte med en av våre rådgivere mandag til fredag i åpningstiden kl. Annerledes pensjonsfilm. Vi er så heldige å ha vår egen pensjonsekspert, Liven Sandell, med på laget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg