fredag 12. februar 2016

Eksempel på åpen søknad

Få tips på veien mot drømmejobben her! Trenger du tips til å søke jobb? Sjekk ut vår jobbsøkeguide her! Eksempel på åpen søknad. En åpen jobbsøknad er når du søker på en stilling som ikke nødvendigvis er utlyst eller annonsert noen steder.


Og av denne grunn kan dette være litt vanskelig.

Mange virksomheter har egne fremgangsmåter for å håndtere åpne søknader , og oppfordrer til det. Andre ønsker ikke denne tilnærmingen. Tips til åpen søknad (dinside.no) Elektronisk CV, blogg og video. Hvis du er kreativ og oppfinnsom kan du gjerne bruke andre metoder også. Det er for eksempel stadig flere som har en elektronisk CV i form av en blogg eller en CV som er lagret tilgjengelig på nettet.


Er det en bedrift som har fokus på teamwork og samarbei så kan jo et kjøpesignal være: Jeg liker å jobbe på prosjekter som krever samarbei og det å lykkes med å fullføre oppdrag der alle har fokus og jobber i samme retning gir meg stor glede. Formuler en overskrift som gjør deg interessant. Overskriften er vanligvis noe av det som krever minst innsats når man søker jobb, men søknad på stilling som … fungerer ikke når det ikke er lyst ut noen stilling å søke på.

Vis hvordan du kan bidra, og argumenter med det som er relevant av din utdannelse, erfaring og ferdigheter. Selv om du sender ut søknader til flere bedrifter som er interessante for deg, er det viktig at du gir hver mottaker en følelse av å være spesielt utvalgt. Det er også viktig at det klart kommer frem hva slags kompetanse du har og hvilken type stilling du ønsker, tipser hun.


Rød sier at flere aspekter ved Westergaards søknad er eksempler til etterfølgelse. Først og fremst så har hun jo klart å skrive navnet sitt riktig. Og det er det ikke alle som gjør, sier Rød og ler. Men spøk til side: I søknaden svarer hun faktisk på det vi spør om, og det er det desidert viktigste.


Her har du eksempler på CV-er og søknader. Husk at du kan skrive på mange måter og at dette bare er forslag. Det finnes enda mer offensive måter å avslutte en søknad på (som jeg kanskje ville forbeholdt hvis du sendte åpen søknad , eller søker innen næringsliv og privat sektor).


Du kan si enda tydeligere hvorfor de skal velge deg. Jeg viser til hyggelig samtale med Knut Olsen onsdag 22. Tiden er inne for at du skal levere din åpne søknad. Dette må du bruke til din fordel!


Du slipper å fokusere på en spesifikk rolle, men heller hva du kan tilføre selskapet og hva du er god på. All din energi bør gå til. Hvordan gjør man seg aktuell for jobbene som ikke utlyses?


Jo, man sender et markedsbrev eller en åpen søknad.

En åpen søknad kan derfor være aktuelt dersom du jakter på drømmejobben. Sett opp en liste over hvor du kan tenke deg å jobbe og gjør grundige undersøkelser på hvert enkelt firma. Som er overskift er det vanlig å for eksempel skrive Åpen søknad til Kafé Kafka. I selve teksten kan du gjerne starte med en introduksjon hvor du skriver noe om hvorfor du har lyst til å jobbe akkurat der.


I neste avsnitt kan du gjerne presentere deg selv. Det kan være avgjørende for å skrive en søknad som får deg videre til jobbintervjuet. Hvordan skrive CV Tre ettertraktede myke ferdigheter – og hvordan du kan lære dem Ved å utvikle disse myke ferdighetene, vil du stille sterkere i et arbeidsmared som legger stadig mer vekt på personlige egenskaper.


Nedenfor lister vi opp noen forskjellige eksempler på jobbsøknader. En skreddersydd søknad Hver søknad må skreddersys til den jobben du søker der og da. Noen sjekkpunkter for søknaden.


Du må virkelig ville Din motivasjon og glød for jobben må skinne gjennom i søknaden. Skaff deg informasjon om arbeidsgiveren på forhånd. Henvis til hvor du har fått vite om jobben.


Fortell hvorfor du søker. Målet med søknaden er at den som leser søknadsteksten skal få lyst til å møte deg, og invitere nettopp deg til intervju. Det finnes ingen entydig fasit på hvordan du skal skrive en søknad , men noen generelle tips er verdt å følge.


En søknad skal være kort og presis (omtrent en A4-side) og svare på det som spørres etter i jobbannonsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg