mandag 8. februar 2016

Fleskepannekaker med kulturmelk

Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Visp eggeplommene med sukkeret. Ha i smeltet smør, natron, vaniljesukker, bakepulver, hvetemel og kulturmelk.


I går var det både den internasjonale pannekakedagen og feitetirsdag, den siste dagen med fråtsing før fasten begynner i dag. Siden vi liker å være litt som kjerringa mot strømmen, har vi valgt å ha fleskepannekaker til middag i dag i stedet for i går. Vi gir deg Andreas Viestads oppskrift på fleskepannekaker ! Det høres kanskje ikke så godt ut men det er en fantastisk rett. Fleskepannekaker er herlig middagsmat. Bruk flesk eller bacon etter hva du liker.


Min eldste sønn har i lange tider spurt etter sånne pannekaker med bacon inni. Hvis du synes hoisinsausen (puré av soyabønner) virker litt tykk kan du tilsette litt vann (jeg brukte 1-ss til ca. dl saus) og eventuelt smake den til med litt limesaft. Finn frem en wok eller en gryte som du kan sette bambusdamperen på, uten at den kommer i direkte kontakt med vannet.


Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå. Kålbull er en enkel middagsrett som ikke har noe som helst med kål å gjøre.


Stor tykk fleskepannekake som stekes i langpanne i stekeovn med lettsaltet sideflesk eller bacon. Serveres med sukker, rørte bær eller syltetøy. Jeg har brukt siktet speltmel i røra, har du ikke spelt benytter du vanlig hvetemel.


Muffins med kulturmelk , banan og blåbær Er du glad i muffins, så kan jeg anbefale disse her, saftige og gode på smak med forholdsvis lite sukker og sunne ingredienser som banan, havregryn, olivenolje og kulturmelk. Er en uøv kan en prøve den med litt mel, som skal bli lysebrunt på et par minutter. Legg leiven glatt på takka med rettsiden opp. Rettsiden blir som oftest regnet som den siden som har ligget opp på slutten av kjevlingen. Rull straks over leiven med rullen, som fester leiven til takka slik at den ikke krymper.


Men i Lillehavn i Lindesnes er fiskerne vel så opptatt av fleskepannekaker. Forsøk på en definisjon av hva som er typisk norsk kultur. Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Kombinasjonen grønn curry, kokosmelk og torsk er nydelig!


Torsken har her også fått selskap av brokkolini og vårløk, men du kan benytte det du har tilgjengelig (se tips nederst).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg