onsdag 24. februar 2016

Periokulær dermatitt

Vanlig symptomer er et kviseliknende utslett på haken og rundt munn. Hva er perioral dermatitt ? Det sees rødhet med små forhøyninger i huden og kviselignende forandringer rundt munnen, på haken og iblant oppover på kinnene. Hvordan ser utslettet ut? Utslettet kan av og til klø. Noen blir verre før menstruasjon.


Eksempel på dette er rundt nesen, på øyelokkene og rundt øynene ( periokulær dermatitt ), på eller rundt genital hu rundt anus. Tilstanden er vanligst hos kvinner, sjelden hos menn, og sees bare unntaksvis hos barn. Når man får perioral dermatitt blir man rø får knupper og kviser rundt munn, nese, øyne og i kinnene. Antall nye tilfeller per år er funnet å være cirka 5-prosent. Kvinner utgjør over prosent av tilfellene, men det ser ut til at forekomsten blant menn øker - noe man tror kan ha sammenheng med endringer i menns bruk av kosmetiske midler.


Perioral dermatitt. Basisoplysninger Definition. Er det noen her som kjenner til disse hudproblemene?


Jeg har akkurat fått vite at det kløende og sviende utslettet rundt det ene øyet mitt er periokulær dermatitt og at jeg også har perioral dermatitt på haken. Jeg som bare trodde at puberteten var kommet på besøk igjen og bosatt seg på haken min. Sjukdomen kan komma efter till exempel en längre tids användning av stark kortisonkräm, överdriven tvätt eller sminkning. Who gets periocular dermatitis ? It often occurs in people using topical corticosteroids.


What causes periocular dermatitis ? Den periorale dermatitt kalte vi også oral rose, stewardess sykdom eller rosacea-lignende dermatitt. Er de berørte områdene bare i området rundt øynene snakker man om periokulær dermatitt. Begrepet perioral dermatitt beskriver en betennelse i huden som vanligvis strekker seg rundt munnen og øynene. I et tidligere svar fra RELIS vises det til en kasusserie med tre barn i alderen 3-år med perioral eller periokulær dermatitt som ble behandlet med gel to ganger daglig. Utbredningen ses oftast, liksom namnet antyder, runt munnen, men kan även vara periorbital såväl som perinasal, varför benämningen periorificial dermatit är att föredra.


Et symmetrisk, erytematøst, papuløst, evt. Jeg fikk perioral dermatitt etter jeg våknet en dag! Var helt forferdelig. Lignet på det ene bildet du la ut. IgE - avhengig allergi.


Slik allergi spiller en rolle som forverrende faktor hos noen, men ikke hos alle. Dermatitt betyr betennelse i huden. Dersom en hund har dermatitt , blir det lett også en infeksjon i huden. Dersom dermatitten har pågått over uker regnes den som kronisk.


Man snakker da om pyodermi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg