mandag 1. februar 2016

Brun saus til bayonneskinke

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Denne sausen brer du over bayonneskinka.


Serveres med poteter og grønnsaker. Bruk gjerne grønnsaker med litt sterke farger. Dekk den til med plastfolie (glad pack) og sett den i kjøleskapet. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.


Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. Smak til med salt og pepper. Brun saus hører med når man skal lage kjøttkakemiddag.


Brun saus til bayonneskinke

Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller! Kokt blomkål, mandelpoteter, hvit saus (har alltid brukt hvit saus , men forbinder det helst med lett sommermat), brokkoli og gulrøtter. Kan også bruke kokt egg og baguetter eller rundstykker til , men blomkål er klart viktigst. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.


Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Saus , dressinger og marinader (187) Smoothies og shakes (82) Snacks (83) Suppe (223) Sushi (8) Tapas (111) Tilbehør (333) Vegetar (163) De ti beste matnettstedene Her finner du det du trenger av inspirasjon til både hverdags- og festmaten. Tilsett dl melk gradvis mens du bruker en stavmikser til å kjøre kålroten til en fin purè. Skjær bayonneskinken i skiver og server sammen me poteter, kålrotstappe og løksaus.


Brun saus til bayonneskinke

La potetene hvile under ett kjøkkenhåndkle eller lokk til servering. Er det kokt skinke, eller skal du steke den i ovnen? Til førstnevnte bruker man ikke ha saus , men kanskje litt sennep. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.


Bland olje, appelsinjuice, presset hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over. Legg bayonneskinken i kaldt vann, kok opp, skum av og skru ned varmen. Skal skinken serveres kal avkjøles den i kokevannet. Rør sammen ingrediensene til sausen , smak den til med salt og hvit pepper og dryss litt rosépepper på toppen. Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene.


Brun saus til bayonneskinke

Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken. Strø revet ost over skinken og sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225°. Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. Så enkelt lager du brun saus.


En god saus er prikken over i-en på middagstallerkenen. Her er min oppskrift på tradisjonell brun saus , basert på melkefri margarin og smaksatt med grønnsaksbuljong og soyasaus. Passer perfekt til middagskaker, nøttestek o. For å få en fin brunfarge har jeg jukset med noen dråper sukkerkulør.


Edel bruker brun saus til fiskekaker, skinkestek, karbonader, kjøttpudding og kålpudding, i tillegg til kjøttkaker da, selvfølgelig. Hennes beste kjøttkaketips er å lage for mye. Restene fryser hun deretter ned i den brune sausen.


Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg