mandag 22. februar 2016

Steinalderbrød uten egg

Og det går veldig bra. Brødet er næringsrikt og mettende. Du kan jo droppe de få rosinene om du vil ha det uten fruktsukker, men de passer godt inn! Dette steinalderbrødet inneholder hverken egg , mel eller gjær og røres enkelt sammen før steking. Yoghurten gir en frisk smak til brødet, som egner seg spesielt godt til ost, men også til frokost, matpakken eller en god salat.


Steinalderbrød uten egg

I tillegg er dette brødet svært kjapt å lage. Ifølge bloggeren tar forberedelsene bare ti minutter, pluss cirka minutters steketid. Supersunt og ekstra godt steinalderbrød uten gluten. Består av nøtter, frø, egg og olje. Meget helsebringende.


Raskt og kjempeenkelt å lage! Sunt, eltefritt og saftig brød uten mel og gjær! Bland alle ingredienser i en bolle og hell i en liten langpanne dekket med bakepapir. Et steinalderbrød lages etter prinsippene i steinalderdietten – også kalt paleo.


Steinalderdietten går ut på at man skal spise mat som de også spise under steinalderen. Dette er altså kjøtt, fisk og fjærkre samt nøtter, frø, kjerner (men ikke korn), grønnsaker, frukt, poteter i tillegg til egg og olje. Her er det altså verken gjær, melk eller mel av noen sort, så brødet er godt egnet for de som ikke tåler laktose og gluten. Kathrines steinalderbrød. Steinalderbrød kjennetegnes av at det lages med kun nøtter, frø, egg og olje.


Knallgodt mettende brød uten mel, gjær og egg – latterlig enkelt rett og slett! Egg er det vanligste bindemiddelet og i tillegg pleier det å inneholde en del olje. Jeg har lekt litt med en oppskrift på steinalderbrød uten egg. Ikke fordi jeg ikke tåler det, men det hender jo at jeg ikke har egg. Da er det mulig å bruke bløtlagte chiafrø som erstatning.


Magevennlig steinalderbrød ! Jo sånne brød som ikke egentlig er brø men sånne liksombrød som vi lager av nøtter, frø og med egg som bindemiddel. Mange på lavkarbo eller glutenfri dietter sverger til steinalderbrød. Men her er et lite men, for jeg vet nemlig at mange som spiser sånne brød får steinmager.


I dag har jeg laget steinalderbrød og du verden så enkelt og fort gjort. Kjempegodt var det også! Jeg fikk se et bilde av steinalderbrød på instagram i går og synes det så så fristende ut. Det er nok ingen nyhet dette, men jeg hadde aldri hørt om det før. Legg igjen en kommentar.


Skriv ut Med bilder. Mange sverger til steinalderbrød når de går på lavkarbo- eller ketodiett. Dette brødet er en fiberbombe, så vær obs på at man kan få litt hard mage ved daglig inntak. Denne Pinnen ble oppdaget av Vibeke K. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest.


Brød er enkelt og lettvint, men kroppen min er ikke så glad i korn og jeg forsøker derfor å finne kornfrie brødalternativer som også smaker godt. Det er superenkelt å lage og holder seg godt hvis du oppbevarer det i kjøleskapet. Egg allergi vokser de fleste av seg i tidlig skolealder.


Steinalderbrød uten egg

Men bruk lege når man forsøker å spise egg igjen. Egg brukes i matlaging som ett bindemiddel og tykningsmiddel. Matvarer uten egg Det er mange varer i handelen som er uten egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg