torsdag 11. februar 2016

Hvordan føles det at være gravid i starten

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kvalme, madlede, skøre cravings og ømme bryster. Det er, ifølge videnskaben, nogle af de tidlige tegn på graviditet.


Men hvordan føles det netop at være blevet gravid ? Eller opfører kroppen og sindet sig som sædvanligt?

Det er stort set et fællestræk for alle kvinder. Nogle kvinder kan dog sagtens opleve en lille blødning i starten af graviditeten, da HCG-niveauet i kroppen måske endnu ikke er højt nok til at holde en blødning tilbage. Det udelukker dog ikke, at du er gravid. Hvordan føles det å være gravid ? I starten merker jeg lite, litt vondt i magen inni mellom, men bekymrer meg for det ikke er liv laga.


Helt normalt det der, og ikke stygt. Både fysisk og psykisk. Naturlig, og ikke minst dine helt unike linjer. Høres ut som et fjortisspørsmål.

Ikke at det overhodet aktuelt akkurat nå, men jeg lurer på hvordan det er å være gravid. Er magen skikkelig tung når man er ni måneder på vei for eksempel? Må man liksom holde på den for ellers føler man at den skal trille.


Føler du deg plutselig som Pamela Anderson? Brystene kjennes gjerne tyngre og brystvortene får en mørkere farge. Om du plutselig føler deg unormalt trøtt og uopplagt, kan det være et tegn på at du er gravid. Det er dette som er grunnen til morgenkvalme og uvelhet som mange gravide opplever i første del av svangerskapet, men som deretter gir seg, forklarer Steier videre.


Enkelte kvinner som tidligere har vært gravid med gutt, og som på ny går gravid med jente, hevder at kroppen føles helt annerledes. Generelt har kvinder en lidt højere temperatur fra ægløsning og frem til menstruationen to uger senere. Fortsætter den øgede temperatur herefter, kan det meget vel være , fordi du er gravid.


Hvis du pludselig ikke kan sove igennem en hel nat uden at skulle op og tisse, kan det meget vel være et tegn på, at du er gravid. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Ja, hvordan føles det å ha en baby inni magen? Ser for meg at det må være en helt rar følelse, ha noen inni kroppen. Vi har adoptert to skjøn.


Men når man har testet positivt. Da man jo ikke mærker spark der. Håber nogle vil svare, er lidt nysgerrig.


En del gravide får imidlertid mye smerter på grunn av bekkenløsningen, og for noen kommer disse smertene allerede tidlig i svangerskapet.

En del kvinner kan fortsatt være plaget lang tid etter fødselen, men for de fleste går dette over av seg selv i løpet av den første tiden etter at de har født. Når man mærker med en finger. Langt fremme eller tilbage? Er den hård eller blød?


Ved selvfølgelig at den er tæt lukket. Det giver egentlig ingen mening at fokusere så meget på smerte i forhold til veer. Forventningen om smerter er bare med til at få vores krop til at spænde op og lukke i, og det giver vildt dårlige betingelser for godt ve-arbejde.


Da kan du lese litt på Babybloggerne om andres opplevelser rundt graviditet, fødsler og småbarnslivet. Babybloggerne er et mammakollektiv som deler erfaringer med andre mødre og kommende mødre om hvordan det føles og oppleves i disse periodene. Testen viser gravid , men jeg føler meg ikke gravid - hvordan kan jeg være sikker? Det er ikke alle kvinner som får symptomer på graviditet, slik som morgenkvalme.


Jeg er ikke bange for at. Følg med på ømme bryster (som kan komme og gå), ettersom dette symptomet rapporteres oftest. Men alle graviditeter er forskjellige, så ikke bekymre deg.


Det sier seg selv at den fysiske belastningen innimellom kan være tyngende for den gravide. En gruppe gravide kvinner som sliter med symptomer og ubehag som blir undervurdert og misforstått, er de som lider av bekkenløsning. Dette er en tilstand som kan oppstå tidlig i graviditeten og som kan holde seg i lang tid etter fødselen. Kroppen er heldigvis laget slik at en ikke trenger så mye søvn mot slutten av graviditeten.


Den skal venne seg til å være våken om natten når barnet er født og trenger mat. Hvis du sliter med søvnen, er det beste tipset å akseptere situasjonen og godta at dette er normalt når du er gravid. Det kan være slitsomt, men det er ikke farlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg