torsdag 11. februar 2016

Røde hunder vaksine påfyll

Sjekk ut Vaksine Hunder. Røde hunder (rubella) skyldes rubellavirus. Inkubasjonstiden er – dager.


Forkortelsen kommer fra sykdommenes engelske navn: Measles (meslinger), Mumps (kusma) og Rubella ( røde hunder ). Vanlige symptomer omfatter feber, hodepine, rosa utslett og ofte leddsmerter. Sykdommen kan også være uten symptomer.

Det tas i to doser: Når barnet er måneder og på 6. Men hvis en gravid kvinne som ikke er immun, smittes med røde hunder , kan sykdommen føre til alvorlige skader på fosteret. En virussykdom med symptomer som omfatter feber, hodepine, dårlig matlyst og smertefull hevelse i én eller begge ørespyttkjertlene, noe som fører til hevelse i kjeven. En kombinasjonsvaksine (mot meslinger, kusma og røde hunder ) er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Eksempel med hund vaksinert med Rabisin vet.


Første vaksine (grunnvaksinering) settes 1. Dersom revaksineringen settes innenfor dette angitte tidsrommet vil vaksine nummer være gyldig i tre år. Finn Vaksine Hunder.

Røde Hunder er sjeldent i Norge etter vaksine ble innført. I det norske vaksinasjonsprogrammet gis det en effektiv vaksine mot røde hunder ved måneders alder og i 6. Det er de alvorlige komplikasjonene når gravide smittes som er årsaken til at vaksine mot røde hunder anbefales. Vaksinen består av levende, svekkede virus og gir få. De som rammes av sykdommen skal ikke ha spesiell behandling, hvis det ikke inntreffer komplikasjoner med andre hudinfeksjoner.


For uvaksinerte gravide som heller ikke har hatt røde hunder naturlig gjelder spesielle retningslinjer. Ikke sjelden fører røde hunder til forbigående leddplager, det vil si hevelse og stivhet i fingre og føtter. Dette er en uskyldig komplikasjon som også går tilbake uten behandling, men leddplagene kan henge i noen dager lenger enn selve sykdommen. Søk Vaksine Hunder.


Risiko for gravide. Får en gravid røde hunder , kan det skade fosteret. MMR- vaksine beskytter mot meslinger, kusma og røde hunder.


Spesielt hvis smitten skjer innenfor de første uker av graviditeten, er det økt risiko for spontan abort (opptil ). Faren for smitte er liten siden de fleste er vaksinert. Hos de aller fleste går den over av seg selv uten ettervirkninger. Etter vaksinering vil ca.


Foreldre som velger å ikke vaksinere barna sine, bør være spesielt obs på dette.

Trenger ikke påfyll av MMR – Er dagens voksne vaksinert like godt mot meslinger, kusma og røde hunder som de som får vaksinen i dag? Hvis du har fått MMR-vaksinen som barn, er ikke dette en vaksine du som voksen trenger påfyll av, slik du gjør av for eksempel difteri, stivkrampe og polio, sier Waldum-Grevbo. Navnet MMR kommer av sykdommenes engelske navn measles (meslinger), mumps, (kusma) og rubella ( røde hunder ). Er en av nervesystemets to hoveddeler (den andre hoveddelen er det perifere nervesystemet). CNS består av hjernen og ryggmargen.


Hos en gravid kvinne kan imidlertid sykdommen føre til alvorlige skader på fosteret, og dette er årsaken til at vi vaksinerer mot røde hunder. Vanligste smittemåte er kontakt med barn som har sykdommen. Derfor er det viktig at alle barn vaksineres.


Om man har hatt kusma eller røde hunder før er det ikke farlig å ta vaksinen,og om man ikke har hatt disse sykdommene er det på tide å vaksineres mot dem også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg