tirsdag 2. februar 2016

Elidel rundt øynene

Elidel krem er kun til utvortes bruk. Unngå kontakt med nese, øyne og munn. Vær nøye med å unngå å svelge kremen eller å få den i munnen ved et uhell, for eksempel når du har smurt den på hendene. Takk for spørsmålet ditt.


Utslett rundt øynene kan være et stort problem. Med rett behandling er jeg sikker på at du kan få god kontroll over det.

Tørr hud rundt øynene kan man få i kalde perioder med lav luftfuktighet. Det kan også skyldes feil øyenkrem og at kroppen generelt tilføres for lite fuktighet gjennom vanndrikking. Eksem rundt øynene , derimot, er en betennelse i huden.


Den kan enten oppstå fordi huden irriteres eller fordi man er allergisk mot et gitt stoff. Perioral dermatitt er en ufarlig hudsykdom som kjennetegnes av utslett rundt munnen, nesen og øynene. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker.


Typiske symptomer er små blemmer som sprekker og dekkes av en gulaktig skorpe.

I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling. Allergisk reaksjon, systemisk (Quinckes ødem). Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem. Basisfraktur med brillehematom.


Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk. Samtidig virusinfeksjon? Herpes zoster ophtalmicus. Det sier Alexander Wahl, spesialist i allmennmedisin ved Helsebiblioteket. Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.


At øynene er sjelens speil, er et gammelt munnhell, sier Wahl. Blikk-kontakt er viktig for å etablere tillit og samtale. Jeg er plaget av eksem rundt øynene for tiden.


Jeg har hatt kronisk betennelse i øyelokkskantene (blefaritt) siden jeg var barn, samt ofte øyekatarr. Jeg behandlet det med en kortisonkrem. Da jeg var år fikk jeg eksem utslett rundt øynene som likner det jeg har nå. Infeksjon kan smitte mellom øynene via hendene.


Grundig rengjøring av øyelokkene er viktig.

Poser under øynene regnes som et kosmetisk problem og er svært vanlig ved aldring. Dette er sjelden et tegn på en sykdom. Det finnes flere årsaker til poser under øynene. Det kan være arvelig, men det er også en vanlig aldersrelatert forandring. Huden rundt øynene er mye tynnere enn huden i resten av ansiktet.


Den tørker lettere ut og blir fort påvirket av stress, forurensing, sol og lite søvn. Derfor ser du også rynker og andre aldringstegn raskere der enn resten av ansiktet. Den sensitive huden rundt øynene gjenspeiler ofte tiår med soling, festing, søvnmangel, dårlig kosthol den naturlige aldringsprosessen, og andre fysiologiske tilstander, sier Ann-Kristin. God hudpleie og valg av rynkekremer er noe man bør begynne å tenke på allerede i 20-årene, og det er et must for kvinner over år. Huden er aller tynnest rundt øynene , derfor gir blodårer og væskeansamlinger større utslag her, i form av mørke ringer eller poser.


Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Les mer på Apotek 1. Dermovat eksemkrem er også veldig bra.


Jeg har samme problem som deg nå, er veldig tørr rundt øynene og det klør så jævli, har blitt veldig sår rundt leppene også. Jeg bruker nå denne kremen (startet idag), og den har hjulpet veldig med rundt leppene og øynene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg