tirsdag 2. februar 2016

Mensensmerter tidlig gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mensensmerter og gravid.


Men dersom smertene øker og kommer i kombinasjon med blødninger, kan det være tegn på en spontanabort.

En spontanabort kan begynne med mensmurringer, og vil være fulgt av blødninger. ORIGINAL: karrihansen sist jeg var gravid var det overhodet ikke planlagt, og det var ikke i min villeste fantasi at jeg kunne være gravid ! Jeg gikk å ventet på mensen, og kjente hele tiden at den skulle komme. Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro.


Det er nå en uke siden jeg hadde eggløsning. Dette er noe jeg reagerer veldig på, da jeg aldri har fått mensensmerter før samme dagen eller dag før jeg skal ha mensen. Kan dette være tegn på at jeg er gravid ?

Hos noen kan fosterets hjertelyd påvises ved hjelp av et dopplerapparat allerede ved uke tolv. Jeg hadde ingen tidlige tegn, i alle fall ikke så tidlig. Men jeg viste med en gang jeg ble gravid at jeg ble gravid. Var en følelse jeg fikk i kroppen, og tanken “nå ble jeg gravid ” slo ned i meg.


Har vært gravid ganger, og alle gangene skjedde det samme. Føler du deg svimmel, kan det være et tidlig tegn på graviditet. Tidlig i svangerskapet utvider blodårene seg. Dette kan føre til lavt blodtrykk som gjør deg ør i hodet. Lavt blodsukker kan også være en medvirkende årsak, sørg derfor for at du drikker og spiser jevnlig.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Vanligvis får jeg menssmerter sånn dagen før ventet mens. Jeg har hver dag siden etter eggløsning hatt mensensmerter.


Alle gangene jeg har vært gravid har de murringene begynt omkring en uke før.

Ikke direkte vondt som menssmerter, men litt murringer og knip her og der. Dersom smertene skulle bli intense eller du skulle få blødninger ville jeg tatt kontakt med legen din for undersøkelse og evt tidlig ultralyd. Men utifra hva du beskriver høres dette helt normalt ut. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Hun jobber også ved Spiren Fertilitetsklinikk, hvor hun daglig gir råd til kvinner som ikke blir gravide.


Når bør du oppsøke lege? Dersom mensen blir borte over at halvt år eller er uregelmessig over en lengre periode, anbefales det at man oppsøker lege for å finne ut hva som er årsaken. Et viktig tiltak ved for tidlig fødsel er å gi mor medisin (kortisonbehandling) som kan gi økt modning av lungefunksjonen til barnet. Det anbefales at den gravide får kortisoninjeksjoner dersom fødselen starter før uke 34. På fagspråket heter menstruasjonssmerter dysmenoré.


Det gis to injeksjoner med ca. En del jenter har store magesmerter eller kjenner seg trøtte og slitne under mensens første dager. Noen kan føle seg oppblåste og ha løs mage, eller være kvalme, mens andre kan føle at de ikke yter like bra som ellers i for eksempel idrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg