fredag 5. februar 2016

Er man gravid hvis man ikke får mensen

Hva kan være grunnen til at man ikke får mensen , når man ikke er gravid ? Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Får man en vanlig mens betyr dette at man mest sansynlig ikke er gravid. Noen få jenter opplever en liten blødning selvom de er gravide.


Denne er som regel mye mindre enn en vanlig mens og varer også kortere.

Men hovedregelen er at får en jente mensen er hun ikke gravid. Kan man være gravid selv om man har mensen ? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.


Hvis du er seksuelt aktiv må du først ta en graviditetstest for å sjekke at du ikke er gravid. Utover graviditet er det mye som kan få mensen til å forsvinne en periode, bl. Mensen er et signal om at man er fruktbar, for den kommer jo som en følge av en eggmodning og eggløsning.

Når mensen blir borte er det et signal om at det ikke produseres nok hormon til å holde modningen av eggene skikkelig i gang. Muligheten for å bli gravid er da mye mindre. Hvis man får mensen igjen, er mulighetene der igjen. Vi har spurt gynekologer om det stemmer at dette er såkalte sikre dager. Noen medisiner kan også påvirke mensen.


En graviditetstest er positiv tidligst uker etter ubeskyttet samleie. Man kan også få en forsinket mens hvis man har tatt nødprevensjon. Blødningen er sjelden så kratfig som ved mens.


Hjelp jeg har ikke fått mensen , er jeg gravid ? Hvis du har slanket deg mye og ikke får i deg de rette. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid. Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Jolenskrev: En katt skal ikke gå raskt ned i vekt.

Mange tror man ikke kan bli gravid når man har mensen. Hvis de slankes til normalvekt i løpet et par uker, så høres det ut til å være litt rask vektnedgang? Eller er det bare snakk om veldig lite overvekt på dem?


Vi har en katt som er normalvektig og en som veier ca kg. For hvis man ikke vet at man allerede har vært gravid en stund kommer man vel ikke på å sjekke det. Om innbilt svangerskap: Du tenker kanskje på at man tror man er gravid uten å virkelig være det. Dette er en psykisk forstyrrelse som er svært sjelden, men det er beskrevet, også i Norge.


Men det er ikke bare det faktum at det kan være litt småekkelt, det er faktisk noen risikoer man må være obs på om man skal ha sex under menstruasjon. I tillegg til at man faktisk kan bli gravid , er man mer mottagelig for infeksjoner. Når man har mensen er livmorslimhinna mer sårbar og man har lettere for å få.


Alle gravide skal få tilbud om måling av serumferritin (= mål på jernlager) i første trimester for å se om jerntilskudd er nødvendig. Det er nok med én måling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg