fredag 23. juni 2017

Hvordan få barn uten mann

Fem måter å få barn uten å ha sex. Det finnes mange grunner til at både kvinner og menn er ufrivillig barnløse. Men den teknologiske utviklingen de siste tiårene har gjort at flere og flere kan få egne barn. Kan få barn uten mamma Menn kan bli i stand til å befrukte hverandre. Ny teknikk gjør det mulig å lage barn uten biologisk mor.


Single kvinner utsetter partnerjakten og får barn ved hjelp av donor.

Er det fremtidens familie? Spørsmålet stilles på forsiden av marsutgavens Innsikt fra Aftenposten. Jeg er singel kvinne i 30-årene. Jeg har det praktiske på stell og ønsker meg barn. Men jeg har altså ingen kjæreste.


Jeg ønsker jo ikke å satse på at jeg får kjæreste i løpet av de neste årene. Jeg vil ha barn men ingen mann , er det flere som tenker sånn eller kjenner noen som gjør det. Jeg får vel sikkert huden full av kjeft nå tenker jeg, det kommer nok fraser om at jeg er egoistisk, ikke tenker på barnet eller barna , setter meg selv først, barna blir.


I artikkelen viser de hvordan to hunnmus har fått levende museunger.

De forsøkte også med to hannmus, men der døde museungene to dager etter fødsel. Det er første gang i historien at dette har skjed og nå er vi kanskje nærmere et framtidsscenario hvor kvinner kan få barn uten menn. Hvordan er det mulig?


Har dere prøvd å få barn i over ett år, vil dere sannsynligvis bli henvist til en spesialist for nærmere utredning. Legen spør hvor lenge dere har prøvd å få barn og hvor ofte dere har sex. Kvinner over år kan bli henvist tidligere. Hver fjerde norske mann får ikke barn.


Du kan ikke alltid få. Har en venninne i slutten av 30-årene som gikk fra mannen som ikke ønsket barn etter mange gode år sammen, men hun fant ut at hun ikke ønsket å leve uten barn dersom hun ikke måtte. Hun fant en annen mann veldig veldig fort. De har fått barn sammen, men lever ikke særlig godt sammen, så det er ikke lette valg dette. Tilpasser antall barn livsstilen Mange synes ett eller to barn er nok.


En del har veldig mange prosjekter og ting de skal være med på, og livsstilen føles kanskje ikke forenelig med å få barn. Og det er også nok, sier Dalhaug. Helt klart, mener pensjonert barnehagelærer Hans Inge Knudsen, som vil nanny-metoder og hundeoppdragelse til livs.


Ja, menn er lykketyver, så dette høres vettugt ut, sier psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet, Universitetet i Oslo, spøkefullt og ikke uten et blunk til kk. Hun forklarer at helt generelt er det noe i at ekteskapet gavner menn mer enn kvinner, i alle fall i våre dager og når det kommer til helse. Egoisme er også en egenskap som noen barn utvikler i mangel på grenser og føringer fra sine omsorgspersoner.


Hun hadde tenkt på det allerede da hun var i 20-årene.

Foreldrene sørger for deres behov uten å kreve noe. I stedet for å vente, kanskje forgjeves, på å møte en mann å få barn me bestemte hun seg for å prøve å bli gravid med en sæddonor. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å få barn alene dersom jeg ikke møtte en mann før jeg var 3 men tanken modnet raskere. Når du har bestått denne, får du fag- eller svennebrev.


Fagbrev får du dersom du tar en utdanning innen ulike yrker i industrien og i noen håndverksfag. I fag der industribedrifter har tatt over for håndverket, får du nå fagbrev.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg