onsdag 14. juni 2017

Kjøttdeig utgått på dato fryst

Videre forteller Vassbotn Norheim at du skal være litt skeptisk til kjøttet, dersom pakningen har blåst seg opp før eller etter utgått dato. Det kan skyldes bakterier som produserer gass, men det kan også ha andre årsaker som feil på pakkemaskin, feil gassblanding, dårlig kvalitet på produkt eller feil oppbevaring. Hun anbefaler generelt å fryse ned matvarer så tidlig som mulig dersom du ser at du ikke rekker å spise den før maten går ut på dato. Og påpeker at fryste produkter har kortere holdbarhet når du tiner det, enn ferske.


Vet jeg at jeg kommer til å spise maten innenfor holdbarheten, lar jeg den ligge i kjøleskapet.

Fryst kjøttdeig som er utgått på dato innlegg 14. Du kan med andre ord trygt spise mat gått ut på dato , om den ble frosset ned før utgangsdatoen. Vi har tidligere skrevet om maten du fint kan spise etter utgått dato , men det er ikke all mat som bør spises etter holdbarhetsdatoen er utgått. Det er nemlig forskjell på siste forbruksdag og best før. Eva Johanne Lillebakken, seniorrådgiver, seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet, forklarer forskjellen.


Om du har kjøpt ferskvarer og fryst ned selv, er det ingenting i veien for at maten kan spises etter utgangsdato. Hvordan er det med å fryse kjøtt som går ut på dato samme dag? Jeg har kjøpt en indrefilet av svin og en pakke med lammekoteletter på Rimi til halv pris, og de gikk ut på dato samme dag.

Jeg la dem i fryseren med en gang jeg kom hjem. Dette burde vel gå greit? Jeg kjenner jo om kjøttet er dårlig. Men det er klart at det er marginer på disse datoene. Alle kjøttdeigene med denne datoen skal nemlig være trygge å spise til og med denne dagen.


Alle vil ikke bli dårlige samtidig, og ihvertfall ikke på et visst klokkeslett. Skal du bruke det i matlagingen i løpet av de nærmeste dagene, er det et godt valg, men du bør ikke fryse det på nytt før det er varmebehandlet. Frysing stopper mørningsprosessen. Når kjøtt fryser stanser mørningsprosessen som er forårsaket av enzymer. Når du fryser mat er det lurt å skrive på dato ,. Det samme gjelder kjøttdeig.


Melk kan holde lenger enn best før- dato , i hvert fall opp til dager etter det. Er det frossenvarer som har gått ut på dato , heter det best før men ikke uspiselig etter. Utrolig teit spm men de er så mange andre teite spm her inne, så her kommer ett til.


I dag fann jeg en kjøttdeig i fryseren som gikk ut på dato 20. Men den ble jo frosset ned med en gang den ble kjøt, og de var jo før den gikk ut på dato. Hadde du stekt den og spist den eller bar kastet d. Før du fryser ned matvarene, er det også viktig at du sjekker at nedfrysingen skjer i god tid før maten er utgått på dato.

Oppbevar fiskeproduktene i luft- og lukttett emballasje som er beregnet for frysing av mat, og merk med dato og innhol og ha riktig innfrysnings- og frysetemperatur. Best før på emballasjen. Om det er åtte varmegrader vil både kjøttdeig og annet kjøtt bli. I dag spiser mange slik mat som er utgått på dato. Dersom pakkene blåser seg opp før utgått dato vil jeg på generelt.


Den har ligget i kjøleskapet siden jeg kjøpte den - og er. Kan jeg bruke den til middag i dag? Legger til at jeg har to barn på og år og en mann med litt ømfintlig mage. Kjøttdeig - utgått på dato innlegg 28.


Liker ikke å kast mat,. Holdbarhet på frossen kjøttdeig ? Få oversikt over holdbarheten på maten og bli flink til å datomerke, så sparer du både miljøet og lommeboka! Så lenge den er fryst i. Her er et lite grunnkurs i nedfrysing av varer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg