onsdag 7. juni 2017

Tabelltrekk restskatt

Tabelltrekk og prosenttrekk for skattekort. For å unngå restskatt , er det viktig at kun hovedarbeidsgiver bruker tabellkort ved skattetrekk på grunnlønn. Dersom man har flere arbeidsgivere som benytter tabelltrekk samtidig, vil fradragene komme med flere ganger i beregningene. Det resulterer i feil skattetrekk og man vil sannsynligvis ende opp med å måtte betale restskatt.


Hvis mer enn én arbeidsgiver benytter tabelltrekk , blir du trukket for lite skatt. Det betyr at du betaler for lite skatt gjennom året, og må betale restskatt. Det gjelder også om du er alderspensjonist. Om Nav betaler hovedpensjonen din, men du har tilleggspensjoner fra tidligere arbeidsgivere, er det kun overfor Nav at tabelltrekk kan. Hvis du ser at du ligger an til å få restskatt , er et annet alternativ å ikke endre skattetrekket.


I stedet kan du innbetale den beregnede restskatten senere. Så lenge du betaler dette innen 31. Du kan få restskatt dersom fradragene blir lavere enn det som var med i utregningen,. Da er det nemlig kun hovedarbeidsgiver som benytter tabelltrekk , mens eventuelle andre arbeidsgiverne benytter prosenttrekk.


Særlig siden man har mulighet til å sjekke og justere underveis. Du kan bruke både BankID og MinID. Det er enkelt å endre skattekortet. Du trenger ikke nytt skattekort for å forhøye skatteprosenten. Du kan selv gi beskjed til lønningsansvarlig om å forhøye prosenten.


Men har du flere arbeidsgivere, er det kun hovedarbeidsgiver som kan benytte tabelltrekk. Andre arbeidsgivere må benytte prosenttrekk. Ulike grunner til at du får restskatt. Dette gjelder også om du er. De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20.


Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen. Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt.


Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på. Hvorfor får man stort baksmell når man har tabelltrekk ? I år har du to ekstra dager på deg til å levere skattemeldingen Derfor får du alltid restskatt. Sjekk at du får riktig skattekort for neste år For neste års skattekort, vil skatteetaten ta hensyn til tidligere innmeldte opplysninger, slik at forventet inntekt og fradrag skal bli mest mulig riktig. Dersom dine inntekter eller fradrag ikke har endret seg vesentlig, er det ingen stor grunn til bekymring. Har du imidlertid for eksempel kjøpt deg nytt hus, skiftet jobb og fått endret.


Dersom det kjem endringar i løpet av eit år, som at du får ny jobb eller tar opp eit lån, så kan du måtte endre skattekortet for at det blir riktig. Ved årsskifte får du automatisk nytt skattekort basert på tidlegare skatteoppgjer. Siden ts jobber kun en jobb i gangen vil vel skattetrekket bli rett ved tabelltrekk.


Når en person har to jobber samtidig som utgjør over 1 trekkes det ekstra skatt for å kompensere for dette. Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Jepp, de to gangene jeg har hatt tabelltrekk har jeg fått restskatt så det holdt. Skal vel egentlig ikke gå an men.


Så, jeg endret til prosenttrekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg