fredag 30. juni 2017

Barnehageplass desemberbarn

Barn født i november har gått fra å være taperne til vinnerne i jakten på barnehageplass. Desemberbarna kommer dårligst ut. Alma ble et desemberbarn. Dere som har hatt desemberbarn , eller som er i samme situasjon, hva er deres løsninger?


Dersom barnet fyller eitt år i september, oktober eller november det året det vert søkt, har barnet rett på plass innan utgangen av den månaden barnet vert født. Retten til barnehageplass følgjer av barnehageloven § a.

Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar. Kommunen har ansvar for å oppfylle retten til barnehageplass. Selv om alle barn har rett på barnehageplass , kan du ikke velge fritt når barnet skal starte i barnehagen. Gir ikke november- og desemberbarna barnehageplass.


Barn født i årets to siste måneder må fortsatt se langt etter rett til barnehageplass. Fristen for å søke barnehageplass på hovedopptaket nærmer seg med stormskritt. Dersom du skal søke plass for første gang, kan det være vanskelig å orientere seg om hvordan og hvor man søker, hva en barnehageplass koster og hvem som egentlig har rett til å få plass. Når vi har et barn i barnehagen fra før, får vi likevel prioritet ved søk av barnehageplass ?

Men barn født i november og desember må vente. Velkommen som søker til barnehage i Bergen! Bruk det elektroniske skjemaet for å søke hos både kommunale og private barnehager. Du kan søke barnehageplass hele året når barnet ditt har fått fødselsnummer. Takk for dette innlegget, har tenkt akkurat det samme selv.


Skulle ikke ha desemberbarn , men slik ble det. Dere må ikke missforstå meg, for er selvfølgelig lykkelig over dette, men litt bekymret over det samme som HI skriver, sikkert ett luksusproblem, men ønsker veldig å høre andre sine synspunkter på akkurat dette. Denne høsten fikk for første gang barn født i september og oktober rett til barnehageplass fra fylte ett år. Før hadde kun barn født før 31.


Dette står i sterk strid til kunnskapsministerens tidligere løfter om fleksibelt opptak og at barna skal få mye kortere ventetid. Vi har prøvd noen mnd nå, og regnet med å bli gravide slik at babyen ble født mellom august-oktober. Slik ble det dessverre ikke.


Samboeren er bortreist nå denne perioden jeg skal ha eggløsning. Har også inntrykk at så fort man er utenfor Oslo er det vanlig at desemberbarn får barnehageplass innen mars. Vi lurer selv på hva vi gjør, kommer barnet til opprinnelig termin (desember) fremskynder vi flytteplanene og flytter til et sted med bedre kapasitet i barnehagen.


Familien har ikke tenkt barnehageplass. Det har de jo ikke behov for, siden Trine skal være hjemme.

Når de begynner å lete, finner de ikke plass i noen av de internasjonale barnehagene. De tar ikke inn så små barn. Han hadde akkurat fylt to år. Theodor er desemberbarn. Barnehageplass for november- og desemberbarn.


Styrke tidlig innsats i barnehagen gjennom rekruttering av flere pedagoger og ved å la flere assistenter ta fagbrev. Byrådet ønsker at det nasjonalt også skal jobbes for at november- og desemberbarn får rett til barnehageplass. Dette må ha de samme forutsetningene som i ovenstående punkt hva gjelder merkostnad for kommunen og incitament for privat sektor til å ta inn barn med utvidet rett.


Vi mener at alle barn skal få barnehageplass når de blir år,. Det betyr altså at november- og desemberbarn fortsatt risikerer å vente på plass til de er nesten år. Opplæringsloven setter ingen tidsfrister for foreldrenes rett til å søke om utsatt skolestart. Tidsfristene som er beskrevet over gjelder dersom foreldrene skal ha mulighet for å søke barnehageplass innen fristen for hovedopptaket, som er 1. Syns også det er rart at de tar inn modne barn et år for tidlig, når spesielt umodne barn blir stående uten tilbud om man skulle velge å utsette skolestarten.


En venninne av meg fikkk beskjed om at sønnen hennes ikke fikk tilbud om barnehageplass hvis hun ikke ville la han begynne på skolen før året etter. Pussig nok klarte ikke jeg som er født i februar å legge ni måneder sammen, og ble dermed lykkelig mor til et desemberbarn ! Eneste fordelen var jo at det ikke var rift om fødeplassene, så to jordmødre hele fødselen og fikk bli i fem dager. Men jeg er svært irritert på løgner om full barnehageplass , som du kan lese her hos meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg