tirsdag 20. juni 2017

Omskolering pga rygg

Jeg må vurdere omskolering pga veldig dårlig rygg , men hva bør jeg satse på? Jeg har snart studiekompetanse! Jeg klarer ikke å stå eller sitte for mye. Studien må også være desentrali. Jeg jobber i dag innenfor byggebransjen og sliter noe med litt dårlig rygg og ankel.


Jeg kjenner til andre som har jukset seg til omskolering pga av mindre, men min samvittighet stopper meg enn så lenge.

Hva må til for at man skal få omskolering ? Jeg sliter med depresjon (efexor 1mg), tilbakevendende, samtidig som jeg har en jobb som krever mye bilkjøring. Går til fysioterapi og tar egne øvelser for å holde ryggsmerter i sjakk, men bare litt stillesitting i bil slår meg tilbake. For eksempel kan de som går på omskolering eller attføring i 1-år ha rett til betydelig erstatning, dersom yrkessykdom bekreftes.


Er du noe du savner på disse nettsidene eller ser du stoff som ikke er oppdatert? Kriterier for omskolering med finansiering av NAV I Norge tar de aller fleste en kortere eller lengre utdanning før de går ut i arbeidslivet. Skoliose - skjev rygg Skoliose er skjevheter i ryggsøylen som er så markante at de kan gi problemer.


Hei, Hvis du har rett til stønad til omskolering , så blir det gjennom arbeidsavklaringspenger.

Ryggsmerter kan komme akutt eller gradvis, og kan variere fra milde til intense. Smertene kan gjøre det vanskelig å gjennomføre dagligdagse gjøremål som å kle på seg, bevege seg eller sove. Etter år med problemer i rygg og venstre fot ble jeg operert for år siden.


Etter et år var det ny operasjon, då ble jeg stivet av. Nå er jeg ufør og fremdeles problemer med fot og rygg. Foten er doven, prikke, det leve inni foten, smerter, stiv og lite bevegelse rundt ankelen. Ryggen føles av og jeg blir fort trett. Tøyeøvelse for korsryggen mot akutte ryggsmerter, hjelper mot muskelspenninger i korsryggen.


En veldig god øvelse å starte med om du har akutte plager eller kink i ryggen. Det finnes flere ulike definisjoner, og ofte omtales patologiske forandringer som deformiteter, ikke som brudd (– 9). Figur viser typiske moderate deformiteter i ryggvirvler. For å få omskolering av NAV, så forutsetter det vel at en har et yrke, altså at en jobber med noe en har utdanning innen. Det holder ikke å feks få vondt i beina fordi en går mye på hardt gulv i butikkjobben sin, da kan en jo bare drive med noe annet, for å sette det på spissen.


Smertene er altså i korsryggen, helt nederst nesten i belteregionen. Det gjør veldig vondt når jeg skyver bekkenet forover, og det gjør vondt når jeg bøyer meg nedover, og bakover for den saks skyld. Har ikke trent markløft på mange måneder pga dette, og er flere øvelser jeg ikke får gjort fordi det gjør vondt.


Hvem kan behandle en rygg med prolaps? Selve prolapset i ryggen kan ikke trylle bort av hverken den ene eller andre terapeuten.

De eneste som kan fjerne et prolaps er en kirurg. Det er fullt mulig å få en tilnærmet normal rygg tilbake igjen for de aller fleste med prolaps. Det tar ti mye behandling og mye egeninnsats.


Riktige arbeidsstillinger og løfteteknikker spiller en stor rolle når man skal forebygge ryggsmerter. Man bør for eksempel unngå krumrygg og heller holde svai i korsryggen og bøye knærne når man bøyer seg forover. Dermed sparer man belastning over korsryggen.


Man bør under ingen omstendigheter bøye seg skrått nedover med krum rygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg