tirsdag 20. juni 2017

Plutselig snegler i akvariet

Ledende innen skadedyrbekjempelse. For man ser dem jo ikke de første ukene, de nyklekte sneglene fra eggklasene på plantene er ørsmå. Først noen uker senere kommer de opp i en størrelse der vi lett klarer å få øye på dem. Pest- snegler som først er kommet, er så godt som umulige å bli kvitt, med mindre man har sneglespisere som botia i akvariet.


Dette er et godt alternativ til plukking, og egner seg også til større akvarier hvor plukking er helt umulig. Det er trolig veldig vanskelig å bli kvitt alle sneglene i akvariet med denne metoden, men man kan i alle fall redusere bestanden kraftig og enkelt.

Som man ser på bildet over kan man få ut mange snegler på kort tid. Snegler er BRA, de spiser alger og grums. Hvis akvariet -vannet plutselig blir grumsete, kan det være forårsaket at noe (f.eks mat) har havnet oppi og gitt næring til bakterier. Det kan også være en fisk som har ligget død litt forlenge. Skift ut alt vannet, men ikke vask sanden for godt,gode bakterier er viktig.


Hvis plutselig snegler dukket opp i akvariet , og dette skjedde ikke i henhold til planen, så var sannsynligvis deres kaviar opprinnelig innført i akvariet. Hun kunne få med levende mat eller med nye planter transplantert til et akvarium. Og hvor mange snegler lever, slår akvariet ? Avhengig av type og forhol fra år til år.

Det skjer at sneglene i akvariet dukket opp plutselig , da du absolutt ikke hadde tenkt å starte dem. Sneglen kunne komme inn med bakken eller planter. Hvis du ikke koke jorden før du heller den inn i akvariet , så kan det godt ha vært et skall med en snegl. Ofte i akvariet vises snegler i form av egg på algerbladene.


Altså plukk bort de sneglene du ser, og ikke stress med resten, sneglene spiser alger å rester av fiskematen og holder det rent å pent, om det blir fler en du klarer å leve med lager du en felle med en agurkskive, dytt en skje gjennom agurken sånn at den ligger på en plass, om timer er den full av snegler du lett får tak i. Det er først når antallet snegler begynner å virke visuelt frastøtende at alarmklokkene bør begynne å ringe. Da er det som regel noe som ikke stemmer i den hårfine, biologiske balansen vi forsøker å opprettholde i akvariet. En oppblomstring av snegler skyldes stort sett overfôring.


Hadde et lite akvarium en gang. Da tok jeg fiskene over i en bolle, med vann fra akvariet , - og tok hele akvariet i badekaret - dusja med kokende vann - roterte på steiner osv. Ikke bare hjelper de akvariet med å spise alger, men det at de graver tunneller i bunnen hjelper for plantene.


Malysiske sandsnegler spiser heller ikke planter. Skulle de begynne å krype oppover glasset kan det være et tegn på at det er dårlig vannkvalitet, eller at det har blitt for mange snegler i forhold til størrelsen på akvariet. Fekunditeten til kvinnen er lav. Som regel bærer hun ett egg, hvorfra svært små unge kommer frem.


Små tilomeleaniya vokser raskt og preges av økt aktivitet. I akvariet , hvor snegler lever, må det være utstyrt lyskilder, fordi de ikke liker sterkt lys. Hva er sneglene nyttige for?


Vel, for det første, snegler er naturlige sykepleiereakvariet.

De spiser rester av fôr, døde plantedeler, sløsing med liv av akvariefisk. De renser også plakkene på akvariet. Bløtdyr kan komme inn i akvariumsvannet sammen med planter du har kjøpt. Ved å få god næring, formerer snegler seg ukontrollert. For å bli kvitt dem trenger du spesielle produkter til sneglekontroll.


Typer produkter til. Jeg har ikke slamsuget bunnen siden akvariet ble friskmeldt i april. Sneglene har selv stått for rengjøringen av substratet. Jeg vil helst ikke slamsuge bunnen idet hele tatt når jeg bytter vann fordi det er lett å få med seg de ørsmå sneglebarna.


Vil ha flest mulig snegler. Undgå Snegleinvasion i akvariet. Det følgende går på, hvordan du undgår at få snegle i akvariet , samt diverse andet utøj. De fisk, reker, snegler eller andre dyr som er valgt skal passe til akvariet. Nyttedyrene For holde akvariet velfungerende trenger vi mer en tekniske hjelpemidler.


De landlevende sneglene skilles lett i to grupper, de med og de uten sneglehus. Her er noen vanlige landlevende snegler (Stylommatophora). Mine spiste alt som var levende i karet unntatt en gruppe på tigerbarber. Selv om man skulle tro det var biologien som var viktigst, er kjemien en forutsetning for at det skal være liv og røre i akvariet ditt. Mange nybegynnere har kjøpt seg akvarium, dratt hjem med noen poser med fisk, fylt akvariet med vann og sluppet fiskene uti.


Det har gått bra et par uker, men plutselig døde alle fiskene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg