fredag 30. juni 2017

Laks i ovn trines matblogg

Endelig er jeg i gang med nye bloggoppskrifter etter en lang og deilig sommerferie! Det ble virkelig en pangstart etter ferien, hvor alt skjedde på en gang: lansering av Trines mat innspilling av nye -filmer, intervjuer, diverse avgjørelser knyttet til oppussing av og kjøkkeninnredning til det nye matverkstedet, skolestart for junior - og midt oppi dette gikk vi hen og kjøpte oss. Er det noe jeg aldri blir lei, så er det kombinasjonen laks , mango, avokado, chili og søt soyasaus.


Denne retten har jeg allerede ulike varianter av her på bloggen, men akkurat denne oppskriften er hentet fra Trines mat som faktisk har rundet mer enn et halvt år sammenhengende på bestselgerlisten! Stek laksen i litt nøytral olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca.

Hell soyamarinaden over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i ca. Ta opp fisken og ha den på et serveringsfat eller på tallerknene og hell soyamarinaden over. Kombinasjonen røkt laks ,. Ved å bruke Trines Matblogg , samtykker du i bruk av cookies. Rør sammen sitron- og limesaft, og sennep, og smak til med honning, paprikapulver og grovkvernet sort pepper.


Rør eller rist det hele godt sammen, og hell over laksestykkene. Stekes ved 2grader, midt i ovnen , i ca. Til laksen trenger du et utvalg grønnsaker.

Det er smaken som bestemmer, men her har du mitt forslag (som for øvrig ble veldig godt): ca 2gram laks til hver gulrøtter i skiver ganske fint snittet kål en liten bunt vårløk brokkoli sjampinjong salt og pepper sitron fløte. Sett ovnen på 2grader. La det steke videre i ca.


Senk temperaturen til ca. Ta formen ut av ovnen og vend litt i grønnsakene. Skjær laksen i serveringsstykker. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.


Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. LES OGSÅ: Ida var lei av laks – helt til kjæresten laget currylaks – PERFEKT MED PARMESAN OG ASPARGES.


Alt du trenger å gjøre er å legge laksen i en ildfast form, rive over osten, og deretter sette den under grillelementet i ovnen til osten er gyllen og fisken er perfekt tilberedt.

Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen. Min oldefar spiste ikke laks , det var umat! Ovnsbakt laks er rask og enkel middag. Så lenge han levde, ville han ikke ha det. Fattigmannskost”, så langt sank han ikke!


Så husker jeg 80-tallet, hvor laksen ble til konfirmasjonsmiddager, og til i dag, hvor fisk er ensbetydende med laks for mange. Selv insisterte jeg i mange år på at jeg ikke likte laks , kun ørret. Fiskepakker til grill eller ovn med godt tilbehør By Stein Ivar on 25.


Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Laks i form med grønnsaker og saus er en slik middag. Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter.


Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt. Svinefilet med camembert og bacon faller nok i smak hos de fleste og passer til alle anledninger. Dette er festmat som er enkel å lage.


Dersom du skal lage til mange er det bare å forsteke filetene først og så ha de over i en langpanne og etterstek i ovnen. Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken.


Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg