tirsdag 27. juni 2017

Laks i ovn med pesto

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Vi har oppskriften. Sett ovnen på 1°C. Legg 8g laks i skiver i en ildfast form, dryss med ½ ts salt og ½ ts pepper og smør på pesto.


Stek potetene etter anvisning på pakken.

Del isbergsalat i biter. Bland sammen dl rømme, ts sukker og saften av ½ sitron og vend med salaten. Ovnsbakt laks med pesto 7. Spinatpai med tomat 8. Fiskeruller med gulrøtter og kål 9. Risotto med erter, kylling og erteskudd 10. Røykelaks med stekt spisskål 11.


Biff med knuste poteter og salat 12.

Eggerull med spinat og laks 13. Squash-pasta med reker og hvite bønner 14. Sitronkylling med rødløk og potet–spinatmos 15. Krydre laksestykkene med salt og pepper og legg dem over i en smurt ildfast form.


Smør hvert stykke med et jevnt lag pesto. Fjern det ytterste bladet på kålen og skjær eventuelt vek litt nederst på stilken. Ha ss Helios grønn pesto på toppen av hvert stykke. Kok basmatiris etter anvisning på pakken. Ovnbagt laks med spinatsalat i hjemmelavet pesto.


En delikat pesto løfter sammen med fargerike grønnsaker smaken på denne. Laks , kveite, sei eller. Hadde du forvarmet ovnen slik at ovnen var 2grader når. Pasta med pesto og stekt laks.


Da er jeg ferdig med siste arbeidsuken og jeg erklærer herved ferien som et faktum, og unner meg selv noen late dager (før studiestart august). En herlig middag unner jeg meg også på denne tirsdagen. Tenk at kalenderen allerede har tippet over til august måned.


Servér med grøn salat, nybælgede ærter og frisk pasta.

Perfekt mad til en mandag aften. Jeg spiste det til aftensmad i fredags, og det var så godt! Jeg var alene hjemme og temmelig sulten, så jeg fortærede 6g laks og en ordentlig skovlfuld bønner ene mand (eller kvinde).


Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Hell brønnkarse, mandler, parmesan, hvitløk, ingefær og olivenolje i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til du har en nydelig, kremet pesto.


Anrett to tallerkener med laks , fermentert rødkål samt én spiseskje pesto til hver. En flott laksefilet i steikefolie med pesto og smør. Bakk laksen inn i folien og sjekk at alle åpninger er lukket slik at ikke damp kommer ut.


Virkelig lekker og supergod laks - og spinatlasagne. Ekstra snasent blir det hvis du smaker til sausen med basilikumspesto. Siden lasagnen ikke skal bakes så lenge i ovnen (da blir laksen fort tørr, og det ønsker vi selvsagt å unngå) må pastaplatene kokes først. Kok platene på samme måte som vanlig pasta. Hakk grønnsakene og legg dem i ei ildfast form.


Tøm olivenolje over og krydre med salt og pepper. Legg laksefiletene oppå grønnsakene og fordel rød pesto over hver enkelt laksefilet. Tilbered pasta som anvist på pakka. Server laksen med pasta og revet parmesan.


Brun laksen raskt på begge sider i stekepanna. Salte og pepre litt. Ikke stek fisken igjennom. Legg fiskefiletene i en ildfast form. Pensle med pesto , og strø litt pinjekjerner over.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 28. Bagt laks med grønkål 27. Edamamesalat med jordbær 29. Kokossuppe med laks og ingefær 30.


Chili con carne med kalvekød og majs 31. Bønnesalat med spicy kødboller 33. Steak med knuste kartofler og salat 36.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg