mandag 19. juni 2017

Kylling paprikakrydder

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Bind sammen bena på kyllingen og pensle den godt med marinaden. Denne retten heter quot;Paprikás Csirkequot;, som rett og slett betyr kylling i paprika.


Jeg er halvt ungarer, men snakker hverken språket eller følger så mange tradisjoner. Bortsett fra at jeg innimellom lager denne ungarske husmannskostretten hvor oppskriften har gått i arv fra farmor. I familien vår er dette festmat, og noe ungene i huset krever når vi kommer hjem til mor.

Slår til med marinaden jeg bruker til det meste, kan selvfølgelig variere med forskjellige kryddersorter! Brukes til potetbåter, kylling , generell grillmat og svinekjøtt. Om kyllingen ikke er gjennomstekt så gjør det ingenting, siden kyllingformen også skal stå cirka minutter i ovnen. Kvern over litt ekstra salt og pepper.


Skjær kylling i passe store biter. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i nøytral olje til den er gyllen på begge sider.


Legg deretter kyllingen oppi det ildfaste fatet, oppå spinatblandingen.

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av det ene kyllingbrystet. Tre den marinerte kyllingen på spyd og fordel dem utover et smurt stekebrett. Alternativt så kan du grille dem uten grillspy og tre dem på spyd når de er ferdiggrillet, slik jeg har gjort her. Grilles på øverste rille i ovnen i ca. Slik gjør du: Grovhakk basilikum, persille og dill.


Skvis saften i blandingen og tilsett salt og pepper. Bland det sammen med ss olivenolje. Vend deretter inn kesam og majones, smak til med pressa sitronsaft, salt, pepper og evt. Her kommer kyllingretten jeg laget sammen med Wenche på God morgen Norge i går (se gjerne innslaget her). En variant av denne retten er tidligere blitt publisert på bloggen her, men har nå blitt oppjustert med litt mere grønnsaker, slik at den metter litt mer.


Kyllingen blir ekstra god i selskap med en smakfull sennepssaus, spinat, tomat, paprika og parmesan. Finhakk hvitløk og rasp sitronskallet over sammen med urtene. Pad thai er en kjapp wokrett med risnudler, grønnsaker, egg og med en litt skarp saus, som du enkelt lager selv.


Smuldre fetaosten og bland godt sammen med urtene. Hemmeligheten bak en god pad thai er å få en god balanse mellom det søte, salte og syrlige. Her er min variant av pad thai, med fargerike og sprø grønnsaker, nudler og kylling.

Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder , salt og pepper. Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du alternativt pensle kyllingen med en barbecuesaus med røksmak og drysse vanlig paprikapulver over. Del kyllingen i porsjonsbiter (blant annet deles låret i to) og krydre den. Brun kyllingbitene i smør eller olje i panne.


Legg kjøttet i en gryte og hell på vikingmelk. Kok ut pannen og hell over kjøttet. Tilsett grønnsaker i strimler. La småkoke i minutter. Dryss over persille før servering.


Serveres med ris og salat. Sett kyllingen opp på grønnsakene og sett det hele i forvarmet ovn, nederste eller nest nederste rille, sett temperaturen ned til 180C. Steketiden vil variere med størrelsen på kyllingen – en kylling på 1. Test om kyllingen er ferdig med termometer – den skal vise mellom og 80C. Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre.


Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg