torsdag 29. juni 2017

Hvordan spy når man er kvalm

Hm, var ikke klar over at jeg hadde en spiseforstyrrelse. Velvel, da er det kanskje bare jeg som synes man føler seg bedre etter at man spyr hvis man er kvalm , da? Siden det må jo være helt unormalt nå som jeg har bulemi. Takk, tordde jeg bare var kvalm men nå vet jeg at jeg har en spiseforstyrrelse og trenger hjelp. Men nå har det blitt værre, kvalmen er slik at det kjennes ut som jeg er sulten.


Det er en slik følelse at man ikke har spist på par dager.

Så når det blir slik prøver jeg og spise, men det hjelper heller ikke. Har fått angst og panikkanfall spessielt når jeg kjenner at jeg er veldig kvalm , for jeg er veldig redd for og kaste opp. Mat er sjelden det som frister mest når du er kvalm , men heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis uten fast føde. Væske er vi imidlertid nødt til å få i oss. Det er alltid viktig å drikke mye og spesielt i situasjoner der du mister mye væske, som for eksempel når du kaster opp eller har diaré, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky.


Nå kom det heldigvis (om jeg kan si det) av seg selv. Faktisk en utrolig lettelse å få spy når man er kvalm nok. Håper det ikke er en kraftig spysyke jeg har fått.


Diare har jeg også Og jeg kasta opp en gang i går, men jeg føler meg mye bedre i dag.

Jeg prøver å drikke litt kald cola nå , tar det veldig forsiktig. Mamma kjøpte Ifa til meg, hun sa salt lakris var bra. Hvilke legemidler du kan ta mot kvalme, avhenger av hva årsaken til kvalmen er. Kjenner du årsaken, er det først og fremst den som skal behandles, hvis det er mulig.


Medisinsk behandling: Ved graviditetskvalme kan du anvende antihistaminer. Da det er usikkert om de øvrige kvalmemidlene kan gi fosterskader, bør de ikke anvendes av gravide. Når man er kvalm er det som regel lurt å ligge stille, og bare slappe av. Svimmelhet kommer ofte samtidig med kvalme. Enkelte hevder at å ligge med knærne bøyd kan hjelpe.


Etter å ha ligget stille en stund bør man være forsiktig med bevegelsene når man reiser deg. Når du er kvalm er mat det siste du tenker på. Her er noen råd om hvilke matvarer du bør styre unna, og hva du kan gjøre for å bli mindre kvalMatråd når du er plaget av kvalme.


Kilder: Oppdatert 24. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Kvalme og brekninger. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv.


Jeg forstår det slik at du blir kvalm og spyr når du gruer deg for noe.

Det er ikke uvanlig at en kan bli kvalm når en gruer seg. Det å være redd fører til at kroppen reagerer på ulike måter. Noen kan starte å skjelve, gråte, bli sinna når de er redde og i ditt tilfelle så blir du kvalm. Da er det nesten håpløst å prøve å få i seg fast føde. Fikk sikkert feber regner jeg med.


Deretter så gikk jeg å la meg og når jeg stod opp så var jeg skikkelig svett, og deretter måtte jeg stå opp for å spy. Jeg tenker dermed at det er på grunn av feber. Jeg leste også dette på nettet at det er feber. Hvordan arter kvalme seg? Kraftig kvalme ledsages nesten alltid av brekninger, som gjerne reduserer kvalmen, ialle fall forbigående.


Peppermynte er en urt som har blitt brukt som medisin i århundrer og her er en oppskrift som viser hvordan den også kan være til hjelp mot kvalme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg