onsdag 21. juni 2017

Brunt mensblod i starten av mensen

Brun utflod i starten av menstruasjonen kan skyldes at livmoren kvitter seg med rester av slimhinnen i livmorhulen (endometriet) i fra forrige menstruasjonssyklus. Jeg får bare blod når jeg tørker meg, er det mensen ? Og hvorfor er det brunt ? Har brunt blod mot slutten av mensen , er det normalt? Ikke vanlig mensen på mn siste brunt blod. Er det normalt at blodet er brunt når man har mensen ? Får mensen , rødt blod første dagen (og kanskje deler av andre dag), så blir det brunt de neste 3-dagene før mensen er over for denne gang. Men er ikkje spesielt bekymra over det.


Før var den alltid bare rø men ettersom eg har blitt eldre har den blir brun på slutten av ein eller annen grunn. Brunt blod betyder också att mensen kommer ut i långsammare takt. Den har därför oxiderats mer. Har du brunt blod i början av din mens ? Då är det förmodligen blod från din förra menscykel som inte kom ut ur kroppen. Om blodet är brunt i slutet av mensen beror det på att du inte blöder lika mycket.


Mörkrött, rostfärgat eller brunt blod är också mensblod som oxiderat, bara inte under lika lång tid som svart blod. Det är normalt att blodet ser ut så här i början och i slutet av mensen , när flödet är mer sparsamt. I början av graviditeten händer det att vissa får en så kallad nidblödning när ägget fäster i. Brunt Som vi nämnde ovan betyder brunt blod att mensen inte kommer ut direkt, och därför oxideras mer. Om du har brunt blod i början av din mens så är det förmodligen blod från din förra menscykel som inte kom ut ur kroppen.


Och om blodet är brunt i slutet av din mens är det för att du inte blöder lika mycket. Ditt mensblod är brunt. Om du blöder brunt blod innan din mens satt ingång kan det vara en indikation på en mindre skada på livmoderhalsen eller en infektion.


Mensen , Tante Rø Uka, Perioden. Ikke så kjært barn har mange navn. I det siste har mensen endelig kommet litt frem i lyset, blant annet med den blodferske norske boken om mensen. Nu vill jag också vet a vad det beror på! Jag har haft brun - mens flera gånger, har alltid trott att det inte varit något farligt utan att det har varit något med blodet att göra!


Jepp, helt normalt. Mens består inte bara av blod (ganska lite faktiskt), utan också av slemhinne-delar. En menstruation är ju att kroppen stöter bort livmoderslemhinnan som inte kommit till användning, och jag skulle anta att det är det som blir klumpar. Er brun utflod en start på mensen eller kan jeg være gravid? Syns det er en litt rar mens jeg nå i såfall har.


Har bare litt mørk utflod i truseinnlegget, og når jeg tisser kommer det kanskje et par bitte små mørke tråder som nesten ikke er synlige. Inne i livmoren er det en slimhinne som blir bygget opp under en menstruasjonssyklus slik at den blir full av blodrikt vev. Når det ikke blir en befruktning av eggcellen så vil denne slimhinnen bli avstøtt fra veggen inne i livmoren, og falle ut som blod og. En sjelden gang er brunlig utflod tegn på en spontanabort er på gang.


Det skjer av og til at kroppen avviser noe som ikke har livets rett. Det er vondt å oppleve, men egentlig flott vi er laget slik. Allikevel de aller fleste av de gravide som opplever dette fullfører svangerskapet uten ytterligere problemer. Ibland kan man ha hela mens som är bruna, andra gånger har man kanske bruna flytningar i början och i slutet av mensen eftersom man blöder mindre då. Brun mens är hursomhelst inget farligt, utan helt normalt och har inget att göra tex med att du använder tampong.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg