torsdag 8. juni 2017

Hoven hals uten feber

Hvis det vokser fram kuler på halsen uten at du har halsesyke med feber , eller i armhulene eller lysken uten at du har noen sår eller infeksjoner, bør du for sikkerhets skyld undersøke om det er noe galt. Heldigvis er hovne lymfeknuter som regel uttrykk for en forbigående infeksjon eller betennelse. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.

Tonsillitt gir sår hals som varer i flere dager og det kan gjøre vondt ved svelging. Barn har ofte feber. Andre symptomer kan være hodepine og tap av matlyst.


Har du hovne lymfekjertler kan de ofte kjennes som kuler under kjeven og på halsen. Kikker du inn i halsen kan mandlene være dekket med hvitt belegg eller hvite flekker. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse.


Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger.

Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Hvis lymfeknutene er større enn 2-centimeter, og du opplever nattesvette, vekttap eller kronisk feber , er dette tegn som gjør at du bør oppsøke lege, sier Tandstad. Dersom man har kreft i lymfeknuter kan dette både være kreft som oppstår i immunceller, såkalt lymfekreft, eller spredning fra kreft andre steder i kroppen.


Man forventer å få feber når man har pådratt seg influensa, men feber som kommer alene - uten sår hals og andre influensasymptomer - og som varer i over tre dager, kan være et tegn på en. Dersom du har så vondt i halsen at det er vanskelig å svelge tabletter kan du bruke mikstur eller stikkpiller. Sår og vond hals - hva kan årsaken være? Hvis man har med feber over 3grader, fravær av hoste, hovne lymfeknuter, hvitt belegg på mandlene med rød og sår hals er streptokokkinfeksjon mer sannsynlig og legekontakt anbefales.


Eg har vært veldig plaga med halsen i det siste, klump i halsen, trang i halsen, litt tungpusten, har også problem med stiv nakke og rygg. Har også fått hovne lymfekjertler på halsen. Reserver ditt Hotell i Hals online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking.


Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Om det er et virus så hjelper ikke penicillin. Lav CRP kan tyde på virus, ikke bakterier. Som ofte gir høy crp.

De gangene jeg har hatt halsbetennelse pga bakterie har jeg hatt høy feber , crp på over 100. Hovne mandler - kjerringråd. En kan ha det både med og uten feber , men er det snakk om sår hals vil man ofte ha feber i tillegg. En hoven lymfeknute kommer noen ganger sammen med litt feber. Du kan også oppleve nattesvette.


Noen ganger kan hovne lymfeknuter være smertefulle. Vi ønsker å påpeke at klassiske utsagn som, hvis det ikke er vondt, er det ikke noe farlig og hvis det gjør vondt, er det bare en infeksjon er helt usanne. Dersom det er vanskelig å svelge tabletter finnes disse legemidlene også i flytende form eller som stikkpiller. De vanligste symptomene hos voksne pasienter med epiglottitt er sår hals og svelgevansker. Fikk så enda en antibiotika kur som synes og ha tatt knekken på halsvondten, men jeg har stadig store lymfeknuter( ny ultralyd en mnd etter den første) og nå på begge sider av hals.


Almentilstand under denne periode har ellers vært ok, ikke forkjølet, ikke feber , nattesvette, eller betydelig vektnedgang. Knuterosen: Er vanligvis ledsaget av feber og smerter. Gir vonde lilla knuter på legger, knær og underarmer. Allergiske reaksjoner: Å bli utsatt for stoffer en er allergisk mot, kan føre til utslett. Sollys eller kal tørr luft kan også være en utløsende faktor.


Hoven lymfeknute Normalt:. Dersom en lymfeknute har vært hoven i mer enn fire uker uten at det er en åpenbar årsak til det, bør du søke lege for undersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg