mandag 26. juni 2017

Kløe og vond lukt i underlivet

Det kan være ulike årsaker til at du opplever kløe eller vond lukt i underlivet. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Lukten er altså ikke et symptom på en kjønnssykdom, som mange tror, men kan forekomme samtidig som klamydia og gonoré. Kvinner tror ofte at lukten og utfloden er tegn på en soppinfeksjon, noe Grønmark avkrefter.


Vond lukt er ikke et tegn på soppinfeksjon, som mange tror.

Du kan faktisk få en sterkere lukt fra underlivet ved å bruke såper og oljer når du vasker deg. Sopp gir kløe og svie. Samtidig kan du få både kløe , svie og utslett med på kjøpet. Det er flere ting som kan påvirke hvor sterkt det lukter fra skjeden, dette kan være svette, mulig enkelte matsorter eller en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Jeg synes at siden du både har vond lukt , kløe og små utvekster i skjeden, så bør du få dette sjekket.


Kløe i underlivet er både plagsomt og ubehagelig. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.

Svie og kløe i underlivet kan ha mange årsaker, også klamydia. Derfor anbefaler vi sterkt dersom det er første gang du har disse symptomene, at du kontakter lege. De vanligste symptomene ved soppinfeksjon er kløe og svie nedentil, og hvit, tykk, klumpete utflod som ikke lukter. Slimhinnene er gjerne røde og irriterte.


For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Har du akkurat hatt menstruasjon eller sex? Metallisk lukt er en helt vanlig duft som gjerne kommer etter månedens røde uke eller etter sex. Begge deler er med på å endre pH-verdien i underlivet og kan dermed gi en sterkere lukt. Men – det bør være kortvarig.


En del årsaker er enkle å behandle, men mange sliter med kløe gjennom flere år og får kun midlertidig bedring ved behandling. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling. Les mer hos Apotek 1. SVAR: Hei Kløe og klumpete utflo er typiske tegn på sopp. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet.


Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand!

Kløe og svie i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag. Oftest har disse plagene årsaker som enkelt kan diagnostiseres og behandles, slik som sopp eller urinveisinfeksjon. Ulike infeksjoner og hudlidelser som kan gi plager fra underlivet som tilbakevendende soppinfeksjoner, irritasjonseksem, psoriasis, lichen sclerosus og lichen. I noen tilfeller kan en også bli rød og sår. Noen kvinner opplever smerter under samleie.


I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter. Mange tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon. Hun peker også på bakteriell vaginose som den vanligste årsaken til vond lukt i underlivet.


Du er altså plaget av en kraftig og vond lukt fra underlivet ditt som du beskriver som svettelukt. Er du sikker på at det er svette det er som lukter ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg