onsdag 25. oktober 2017

Feriepenger kalkulator

Hvor mange prosent er feriepengene på? Merethe Berggaard svarer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Hvis ikke kan du lese mer i dette blogginnlegget om beregning av feriepenger.

Har du spørsmål eller andre kommentarer til kalkulatoren , send en epost til ansvarlig for utvikling av kalkulatoren Rune Pedersen. Om feriepengekalkulatoren. Sjekk hvor mye feriepenger du har rett til med denne kalkulatoren. Beregningene er laget etter beste evne, men kan inneholde feil.


Kalkulatoren er skrevet i JavaScript. Ved feil, les her, eller send en mail til DinSide. For de fleste arbeidstakere betyr juni utbetaling av feriepenger , samtidig som arbeidsgiver trekker lønn for hele årets ferie.


Nedenfor har vi laget en kalkulator , som hjelper deg med å beregne hva feriepengeutbetalingen blir, basert på feriepengegrunnlaget fra i fjor og lønnstrekk for ferien i år.

Dette bør du vite om feriepenger etter oppsigelse. Her har vi benyttet brutto lønn før overti andre tillegg, feriepenger og skatt. Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen.


Det skal for eksempel ikke beregnes feriepenger av utbetalinger som gjelder reiseutgifter, losji, feriepenger som er utbetalt i opptjeningsåret, eller andel av nettoutbytte. Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Foreslår nye endringer. Det samme gjelder feriepengegrunnlaget, dersom det ikke har skjedd et oppgjør av feriepengene ved fratreden. Feriepenger skal innberettes som lønnsinntekt i Sammenstilling inntekt.


Videre inngår feriepenger i grunnlaget for beregning av arbeidsgiveravgift. Noen har allerede fått dem på konto, mens andre får dem snart. Du har ikke rett på lønn når du tar ferie, i stedet har vi en ordning i Norge hvor du har rett på feriepenger som kompenserer for lønns bortfallet.


Feriepengene er alltid skattepliktig inntekt, og med i grunnlaget for beregning av skatten for inntektsåret. Skattekortet er justert slik at det trekkes litt mer skatt av de vanlige lønningene resten av året, slik at det rent fysisk ikke skal trekkes skatt av feriepengene når de utbetales.

Utbetalingen av feriepenger vil i stedet bli oppført som inntekt på selvangivelsen og skattet på vanlig måte i forbindelse med skatteoppgjøret året etter. Dersom du får utbetalt feriepenger som du har opptjent i løpet av det samme året som utbetalingen skjer, vil disse skattes på lik linje som arbeidsinntekt. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt.


Sticos har lang erfaring med å gjøre kompliserte arbeidsprosesser enklere for både ledere og ansatte. Vi tilbyr digitale verktøy, kompetanseøkning og faglig støtte. For perioden det ennå ikke er fastsatt forsinkelsesrente for, brukes sist fastsatte forsinkelsesrente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg