fredag 6. oktober 2017

Hovne bein etter fødsel hjerte

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Et viktig skille er om hevelsen foreligger i kun det ene beinet eller i begge. Hva er hovne bein ?

Mange som søker lege for plager med hovne bein , gjør det av frykt for blodpropp eller hjertesykdom. Andre plages med tyngdefølelse, ubehag, eksem eller leggsår. Normalt hos gravide.


Fem-ti prosent av alle gravide får hovne bein som en normal og forbigående reaksjon under graviditeten. Du bør likevel gå til legen for å utelukke svangerskapsforgiftning. Det er dessuten viktig at du bruker Eliquis for å unngå slag. Du skriver ikke noe om dette i spørsmålet ditt, og jeg vet ikke om det er gjort noen undersøkelser av hjertet ditt.


Hovne ben - kjerringråd.

Men det er ikke bare kvinner som skal eller har født som kan få det. Derfor opplever mange det på lengre flyreiser. Som regel skyldes ikke hovne bein noe alvorlig, men det kan i sjeldne tilfeller skyldes en livstruende tilstand. Støttestrømper og kompresjonsstrømper kan være til god hjelp mot hovne bein. Når man har hovne ben og føtter, beror det på at det dannes væskeansamlinger i fotens eller benets vev.


Denne væskeretensjonen kalles også for ødem. Får du hovne ben og føtter og ikke kan forklare det på en annen måte, er det antakelig ødem. Det finnes lymfeødem, lipødem og venøst ødem. Jeg har ekstremt hovene ben og føtter nå - er i uke 38. De ser ut som tømmerstokker og er bare fæle.


Det går fint så lenge jeg er gravi men begynner å bli redd for at de nødvendigvis går tilbake til seg selv etter fødsel. Går de tilbake av seg selv? Etter hvor lang tid. Hvis føttene eller anklene forblir hovne over lengre ti er det viktig at du konsulterer legen din for å finne roten til problemet. I andre tilfeller der hevelsene er kortvarige, kan de følgende naturlige remediene være til stor hjelp når du skal redusere hevelsene til normal størrelse.


Hvis blodårene i hjertet er tette eller skadet, kan de noen ganger blokkes ut. Hvis hjertet ikke slår med riktig puls, eller de ulike delene av hjertet ikke slår sammen, kan en pacemaker hjelpe. Du kan også få operert inn en bitte liten hjertestarter i brystet som slår seg på dersom hjerte skulle slutte å slå.

Den første tingen å gjøre hvis hevelse etter fødsel fortsetter i mer enn 2-uker, er å sjekke dietten, om du bruker for mye salt og røkt mat. Man kan oppleve det både når man er gravid og etter fødselen. Hvis dette er ok, må du se en lege. Når føtter og ben blir hovne og harde, er det fordi klaffene som skal forhindre blodet fra å renne tilbake ikke fungerer som de skal. Problemer med klaffene kan komme av blodpropp eller slitasje.


Venene i benene blir nemlig mykere og tøyer seg mer med årene. Når hjertet er svekket, kan det føre til væskeansamlinger i kroppen din (ødemer) og hovne bein er et vanlig symptom på hjertesvikt. Du kan selv teste om du har ødemer ved å trykke en finger litt hardt ned i huden på beinet ditt og holde i – sekunder. Kan hovne lymfeknuter være tegn på en farlig sykdom?


Disse lymfeknutene sitter vanligvis lenger nede på halsen enn når du har halsesyke med feber, og de pleier å være mindre ømfintlige. Sitter eller står du mye, kan du lett få hovne bein. Det samme kan skje på varme sommerdager. Nå finnes det heldigvis måter å hindre hevelser i beina på. Alle kan få hevelse i beina.


Hjertet pumper blod gjennom kroppen, og blodet går i arterier med oksygen til cellene. Når cellene har mottatt oksygenet de trenger, returnerer blodet tilbake til hjertet gjennom venene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg