onsdag 11. oktober 2017

Sammalt hvete pris

Melet er malt av renset korn i en blanding av forskjellige hvetesorter for å oppnå en bestemt kvalitet. Relativt grovmalt hvetemel. Brukes til flere typer grovbrød. Klikk på oppskriften for å se mer.


Alle prisar er i NOK per kg.

Internasjonale prisar er omrekna til NOK med valutakursar frå Noregs Bank den aktuelle veka. Kornprisane er eksportprisar frå International Grains Council. Prisane er Free On Board (FOB), dvs. Nordamerikansk kveite er f. Hard Red Winter frå USA. Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 1gram av oppskriften, samt pris.


Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav. Den er velegnet til bruk i brødbaking.

Brødskalaen regner ut hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet. Fyll inn feltene ovenfor og finn ut hvor grov din oppskrift er. Emmer og enkorn regnes som spelt. Har du dl eller ss i oppskriften kan du klikke se mer for å komme til omregningstabell. Jo større andel av kornet du bruker, jo sunnere bakst får du.


Siktet mel lages av kjernen i kornet. Informasjonen er levert av leverandør, produsent eller grossist - det tas forbehold om avvik. Det er like mye fiber og næringsstoffer i sammalt hvete finmalt, og sammalt hvete grovmalt. Innholdet av en del næringsstoffer er betydelig høyere i sammalt mel enn i siktet mel, hvor de ytre lagene av kornet er fjernet. Godt for fordøyelsen.


For eksempel inneholder sammalt hvete ca. Pannekaker til middag er noe de fleste av oss setter pris på. Uttrykket brukes om hvete , spelt og rug som males og deretter siktes, slik at skall og kime blir skilt fra resten av melet. Her har vi gjort dem litt sunnere og et mer mettende alternativ ved å bytte ut deler av hvetemelet med grovt, sammalt mel.


Hvete sammalt Fin 25kg møllerens kr 1pr. HVETE SAMMALT FIN 1KG MØLLERENS. Enhet STK For å kjøpe denne varen, vennligst oppgi.

Denne meltypen brukes til grove brød og rundstykker. Smaken og konsistensen blir annerledes enn hvetemel sammalt grov, men begge inneholder like mye fiber. Vennligst fyll inn din kontaktinformasjon, og vi vil kontakte deg så snart som mulig. Ditt navn (obligatorisk). Måned(er), ved - ºC.


Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Hvetemel er finmalt og siktet hvete. Hvete er sorten med best bakeevne, og er den melsorten mest benyttet til baking. I siktet hvetemel er skallet som ligger rundt melkjernen fjernet.


Det er derfor grove brød er sunnere enn fine brødene. Følgende meltyper av hvete finner du i butikken: siktet hvetemel, sammalt hvete grov, sammalt hvete fin, helkorn. Hvete er en allestedsnærværende ingrediens i kostholdet så vel i Norge som i resten av verden.


De norske brødvanene har sterke innslag av grovt brød med mye sammalt mel eller kli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg