torsdag 12. oktober 2017

Stillingskoder og lønn

Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen. Hvilken yrkeskode en stilling skal ha, bestemmes av arbeidsoppgavene. Det vil si at yrkeskoden skal tilsvare konkrete arbeidsoppgaver, ikke utdanning hos den enkelte, type ansettelsesforhol kontrakt, lønn eller bransje.


Hovedregelen er at ansatte som utfører samme arbeidsoppgaver, skal ha samme yrkeskode. Her finner du veiledning og fortolkning om bestemmelser i HTA. Lønnstabell for KS pr. Du får lønn i henhold til tariffavtalen for akademikerne, uavhengig av type stilling, og skal da få lønnen oppgitt som et kronebeløp.


Høyest lønn for lastebil- og trailerlærlinger. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Det er ikke avtalt minstelønnssatser for lederstillingene, men lønn for avdelingssykepleier og andre lederstillinger i hovedtariffavtalens (HTA) kapittel avtales i den enkelte kommune.


Andre rapporteringsbenevnelser kan benyttes lokalt. Finn din lønn på 1-2-Administrasjon og friomsorg være plassert i lønnsrammer (LR) eller lønnsspenn (direkteplassert). Din viktigste lønnsforhandling gjør du ved ansettelse. Den lønnen du starter med i et arbeidsforhold vil være med å danne grunnlaget for senere lønn og lønnsutvikling.


Ved ansettelseVed ansettelse er det helt vanlig å kreve lønn. Mange vil erfare at det viktigste lønnsoppgjøret. Er du ikke fagorganisert, lønnes du etter hovedtariffavtalen for LO Stat, Unio og YS Stat.


Universitetene kan bruke de gjennomgående stillingskodene samt stillingskodene på Kunnskapsdepartementets lønnsplan. Innspill fra utvalget Utvalget har i møtene gjennomgått ulike stillingskoder og har diskutert behov for nye, om det er behov for å stryke koder og om det ellers er behov for redaksjonelle justeringer i bestemmelsene om stillingskoder. Etter beregning av ansiennitet gis ansatte lønn etter gjeldende årslønn for stillingskoden, ut i fra ansiennitet. HTA eller tilleggsavtalen. Enkelte stillingskoder har et tillegg over sentral garantilønn.


Tilleggene fremkommer av lønns- og stillingsoversikten. Minstelønnssatsene endres slik for alle stillingsgrupper fra 1. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Disse kodene er igjen knyttet opp mot bestemte lønnstrinn i lønnsregulativet. Ett års turnustjeneste medregnes i lønnsansienniteten for fysioterapeut. Stillingskoden angir både noe om stillingens innhold og lønnsnivå.


Ved utlysning av stilling hvor det kreves spesialistkompetanse i fysioterapi (MNFF), skal fysioterapeuten gis to lønnstrinn i tillegg til sin lønn. Fysioterapeut turnuskandidat lønnes med av lønn for fysioterapeuter (NY stk. 78).


Ansiennitet medregnes ikke. Godkjente arbeidstakere. Her får du en rask, enkel og kostnadsfri metode på å finne en jobb blant 17. Ansatte i staten får sin lønn fastsatt som en kombinasjon av resultater fra sentrale forhandlinger og lokale tillegg. Forskerforbundets yrkesaktive medlemmer er statsansatte.


Stillingskoder og lønn

SVAR: Dersom læreren har godkjent utdanning, så spiller det ingen rolle hvilke fag læreren settes til å. Innhold og ansvar i jobben avgjør hvilken tittel som velges. Disse titlene brukes på alle arbeidsplasser i offentlig sektor, uavhengig av fagfelt. Til daglig kan det brukes andre arbeidstitler, men alle medarbeidere har en stillingstittel som sier noe om innhold og lønn.


Sjekk hva ingeniører tjener i NITOs lønnskalkulator! NITO lager Norges mest utfyllende lønnsstatistikk for ingeniører og teknologer. Du kan sammenligne gjennomsnittslønn med ingeniører med annen ansiennitet og alder, avtaleområde og region.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg