tirsdag 31. oktober 2017

Menstruasjonssyklus uregelmessig

Les mer om hva som skjer i puberteten og hva det betyr på Libresse. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Få oversikt over din menssyklus.


Lær deg mer om mens og din syklus. Uregelmessig menstruasjon skyldes at det kompliserte samspillet av hormoner som regulerer menstruasjonssyklus , ikke er i balanse. Her skal det normalt vaeligre et finstemt pingpongspill mellom eggstokkene og bestemte deler av hjernen - deler av hjernen som ikke har noe med våre bevisste tanker å gjøre. Kraftig menstruasjon. Det er vanlig å ha uregelmessig menstruasjon de første fem eller seks årene.


Ettersom du blir eldre, blir den mer regelmessig, frem til du kommer opp i 40-årene og begynner i overgangsalderen. Hva er uregelmessig menstruasjon? Det er hormoner som regulerer menstruasjonssyklusen. Er samspillet mellom hormoner og eggstokkene i ubalanse, kan du få en uregelmessig menstruasjon. Symptomer på uregelmessig menstruasjon.


Ofte er årsaken stress, overgangsalder. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Her finner du informasjon om overgangsalderen, hvordan din menstruasjon og menstruasjonssyklus påvirkes. De første årene er det vanlig at mensen er uregelmessig , og det kan gå alt fra to uker til et par, tre måneden mellom mensenperiodene. Det er lurt å notere i en kalender hver gang mensen kommer, slik at du blir kjent med din egen syklus.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Menstruasjon - er tidsintervallet mellom den første dagen av menstruasjon og dagen før starten på neste menstruasjon som kan være 20-til trettifem dager. Menstruasjonssyklusen innbefatter en periodeden første dag av menstruasjonen til den første dag i den neste menstruasjon. Problemer forårsaket av en uregelmessig menstruasjonssyklus kan vanligvis lett tas opp.


Det er mange mulige årsaker til en uregelmessig menstruasjon syklus. En kvinne med uregelmessige menstruasjonssykluser bør konsultere hennes gynekolog. Dreven trening kan føre til en uregelmessig menstruasjon.


Som diskutert har de fleste kvinner en variabel syklus, og det er derfor sjelden at eggløsning finner sted nøyaktig dager etter at menstruasjonen startet. Hvor vanlig er uregelmessig menstruasjon i overgangsalderen? P-piller kan også hjelpe. Hvis blødningsforstyrrelsene skyldes p-piller, kan det mange ganger hjelpe å skifte til et annet merke med en annen sammensetning av hormoner.


Kvinner med uregelmessige blødninger i perioden omkring overgangsalderen kan behandles med gestagen i de siste ukene av hver menstruasjonssyklus. Overgangsalderen starter noen år før menstruasjonen blir borte helt, og er en normal del av kvinners liv. Hetetokter, nattesvette, tørr og kløende skjede, mindre sexlyst og tristhet er vanlige symptomer.


Lær mer om de forskjellige fasene i herresyklusen og hvordan du kan bli påvirket av den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg