onsdag 11. oktober 2017

Blødning etter samleie gravid uke 38

De fleste tilfeller av blødning etter samleie dreier seg om sporblødninger, og det er det som omtales i denne artikkelen. Hva kan årsaken være? I de aller fleste tilfeller har småblødninger etter samleie en godartet forklaring. Blant kvinner etter overgangsalderen skal man være mer på vakt.


Som regel sjekkes blødninger med ultralyd for å finne årsaken. Det er ikke alltid at gravide blir henvist til ultralyd for små blødninger som antas å være ufarlige. Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet.


Starte på p-piller, og har ikke hatt mensen på snart måneder. Kan jeg være gravid ? Etter positiv graviditetstest er sjansen for at alt skal gå bra stor, og den øker for hver dag og uke som går. Dersom det tas ultralyd i forbindelse med blødning i første trimester, og den viser et levende foster, er sjansen for overlevelse svært høy.


Ved blødning sent i svangerskapet trengs umiddelbar behandling for å sikre at alt. Festeblødning kan skje i perioden 2-dager etter at egget ble befruktet, hos de fleste skjer det i løpet av den første uken. Les om faktorer når du planlegger å bli gravid. Det skjer grovt sett i dager etter samleie , litt avhengig av hva slags menssyklus du pleier å ha. Les mer om sex og graviditet her.


Gravid uke : Forskjellen på. Jeg er nå dager etter. Selv om du har passert uke 1 kan lettblødende slimhinner forekomme hele veien i svangerskapet. Les også: For deg som vil bli gravid igjen etter abort.


Mer sjeldne årsaker. Svangerskap utenfor livmoren kan være en annen årsak til blødning. Det kan bli en svært farlig situasjon, men forekommer kun i 1-prosent av alle svangerskap.


Om du blør i uke 1 eller er det grunn til å oppsøke lege for en nærmere undersøkelse. Samleie og prevensjon. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes?


Vanlig menstruasjon er regelmessig, varer tre til seks dager og kommer omtrent hver fjerde uke. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Går på p-piller, fikk blødning etter samleie.


Da er jeg ikke gravid ? Er det ein sjanse eg kan bli gravid ? Det er vanlig å blø etter samleie. Da jeg hadde en blødning i helga og ringte legevakta, var det første hun spurte om jeg hadde hatt samleie i løpet av det siste døgnet. Blødninger etter uke 12. Fosteret er nå uker. Babyen kan legge på seg så mye som gram om dagen, så den har blitt god og lubben.


I de fleste tilfelle er dette heldigvis ufarlig. Det som er viktig å utelukke er at det ikke skyldest celleforandringer. Spesielt skal du tenke på dette dersom du har blødning etter samleie. For å sjekke dette går du til fastlegen og tar en celleprøve. Etter overgangsalderen skal man alltid oppsøke lege, råder gynekolog Mette Løkeland.


Dersom en gravid kvinne begynner å blø, skal hun som en hovedregel alltid undersøke hvorfor. Det kan være en liten, ufarlig blødning , eller det kan være noe langt mer alvorlig som kreft i livmorhalsen, abort, svangerskap utenfor livmoren eller foranliggende morkake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg