torsdag 5. oktober 2017

Gravid i ny jobb vikariat

Burde jeg si i fra til jobb så tidlig som mulig, eller bør jeg vente. Er så beskymert for hva de vil si og reagere på at jeg er gravid allerede i så ny. Ut på nyåret blir det bestemt om jeg får fast jobb der eller ikke. Vi har veldig lyst på barn.


Nå er to av mine venninner gravide og jeg har så lys.

Forhandlingsavdelingen får ofte spørsmål fra gravide medlemmer som lurer på hva slags rettigheter de har når de går i vikariat. Nyutdannede psykologer kan gå flere år i midlertidige stillinger før de får fast jobb. Dette er gjerne også det tidspunktet mange velger å få barn. Tre-årsregelen er relativt ny , og trådte i kraft 1. For arbeidstakere som jobber i vikariat , er det arbeid i mer i tre år som gir grunnlag for fast ansettelse.


På samme tidspunkt innførte lovgiver en adgang til midlertidig ansettelse på generelt grunnlag for en periode på inntil måneder. Begynte i ny jobb for mnd siden, fast 1 jobb , men med mnd prøvetid.

Og så kom bomba i går. Jippi - men samtidig faen. Kun mnd inn i prøvetiden, og jeg er uker.


Et aktuelt eksempel: Etter et halvt år i nye jobb oppdager kvinne (31) at hun er gravid akkurat når hun har tatt over et stort prosjekt hvor mye henger på henne. Det kan være en dealbreaker for kunden at hun kan komme til å bli borte inntil ett år, når må hun si fra til arbeidsgiver? Ledere har vist at det finnes mange muligheter og at gravide i jobb gir store gevinster. Men utfordringene er også store: Bare halvparten av norske, gravide kvinner som mener at de trenger tilrettelegging på arbeidsplassen, får det.


Det betyr at det fortsatt er store verdier å hente med mer tilrettelegging. I utgangspunktet vil det være lov å ansette en vikar i et nytt vikariat når det forrige er over. Dette gjelder likevel ikke hvis det er et konstant vikarbehov i virksomheten. Da vil vikaren kunne ha krav på fast ansettelse i det omfang det konstante vikarbehovet gjelder.


Når har man rett på foreldrepenger? Da bør du melde deg arbeidsledig og søke om dagpenger. Det er en egen regel for gravide kvinner som mottar dagpenger når permisjonen starter, som sier at du kan få beregnet foreldrepengene etter de seks beste av de siste ti månedene.


Hva om man blir permittert eller mister jobben mer enn fire måneder før termin?

Billig, sikker og rask graviditetstest. Mange av disse dagene kunne trolig vært unngått med bedre tilrettelegging av arbeidsforholdene. Kjøp nå, test deg hjemme.


Er den gravide den beste søkeren. Men en ny lov gir gravide. Gravide som søker på vikariat ,. Har et spørsmål som jeg håper noen her inne kan svare meg på.


Både han og jeg går i vikariat. Han i et vikariat som stadig blir forlenget, mens jeg jobber som lærer på vikarbasis. Har kontrakt som går ut i beg. Om regelverk som arbeidsmiljølov, økonomiske støtteordninger m. På denne bakgrunn kan det sammenfattes at en gravid kvinne ikke under noen omstendigheter kan forskjellsbehandles på dette grunnlag.


Dersom den gravide arbeidssøker ikke blir ansatt og hun mener seg forbigått, kan hun i medhold av likestillingsloven § kreve at arbeidsgiver skriftlig gir opplysninger om den som ble ansatt. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg